Szédítő ütemben kezdett ereszkedni az utasszállító gép

Skywest Airlines, United Express
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Több utas elájult az oxigénhiány miatt, mások imádkoztak, mert azt hitték, le fognak zuhanni.
Vágólapra másolva!

Komoly bajba került a Skywest Airlines Embraer ERJ-175 típusú gépe, amelyet a United Express megbízásából üzemeltetett. A járat Chicagóból Hartfordba tartott a fedélzetén 75 emberrel, amikor Buffalótól 240 kilométerre nyugatra, 37 000 láb (11 278 méter) magasságban hirtelen lecsökkent a kabinnyomás.

Gyors ereszkedés

A pilóták azonnal megkezdték az ereszkedést, percenként 4500 lábot (1372 méter) veszítettek a repülési magasságból. Az ereszkedés megkezdése után 30 perccel a gép rendben leszállt Buffalo repülőterén.

A Skywest gépének útvonala Forrás: Flightradar24.com

Az utasok oxigénmaszkja nem nyílt ki, több utas rosszul lett az oxigénhiánytól. A légitársaság kezdetben csak egy utas elájulásáról tájékoztatott, később háromra módosította ezt a számot. A személyzet oxigénnel látta el őket, amitől visszanyerték az eszméletüket. A buffalói repülőtéren 17-en kaptak orvosi ellátást.

Nem találták az okát

Az utasokat egy másik gép vitte el, akik így 6,5 órás késéssel értek el Hartfordba. Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal közleménye szerint egyelőre nem találtak bizonyítékot arra, hogy csökkent a kabinnyomás, és más rendellenességre sem bukkantak - írja az Aviation Herald.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/InSapphoWeTrust

A fedélzeten tartózkodott egy nővér is, aki segített a légiutas-kísérőknek az utasok ellátásában. Mary Cunningham az NBC tévécsatornának arról számolt be, hogy az első utas, aki rosszul lett, nagyon sápadt és lehangolt volt, de amikor oxigént kapott, jobban lett. Utána másoknak is segíteni kellett, de közben az ápoló és a stewardess is légzési problémákkal és szédüléssel küzdött.

Durva élmény volt

A hirtelen ereszkedés nagyon megviselte az utasokat. A csatornának nyilatkozó egyik utasban a 2001-es terrortámadás emlékét idézte fel, sokan pedig lehajtott fejjel imádkoztak.