Ebbe a piramisba temetik majd Nicolas Cage-et

Nicolas Cage sírja New Orleansban
A színésznek sikerült sírhelyet szerezni a zsúfolt temetőben
Vágólapra másolva!
A több mint kétszáz éves New Orleansi-i temető igazi turistalátványossággá vált.
Vágólapra másolva!

A temetők már régóta nemcsak a gyász és a szeretteinktől való búcsú helyszínei, hanem a turisták kedvelt célpontjai. Vagy azért, mert sírjai különlegesek, régiek, vagy azért, mert híres emberek nyugvóhelyei. (Néhány érdekes temetőről itt nézheti meg összeállításunkat.)

Itt nyugszanak New Orleans hírességei

A New Orleans-i Saint Louis temető, amely három részből áll, épp egy ilyen sírkert. Jellegzetessége, hogy – a francia és spanyol szokásoknak megfelelően – itt kizárólag a földfelszín felett temetkeztek. A kripták legnagyobb része a 18. és 19. században épült, így valóságos időutazás köztük barangolni.

A három rész közül az egyes számú a legrégibb és leghíresebb. 1789-ben nyitották meg, egy évvel azután, hogy New Orleanst tűzvész pusztította el, és újra kellett tervezni a települést. A város több hírességének is itt van a végső nyughelye, például a cukoripar úttörőjének és a város első polgármesterének, Etienne de Borénak, vagy a vudu királynőjének, Marie Laveau-nak.

Minden az Egyből

Manapság azonban sokan mégsem a régi kripták miatt keresik fel az egyes számú temetőt, hanem egy piramis miatt. Az amúgy zsúfolt sírkertben van ugyanis Nicolas Cage leendő nyughelye is, amelyet az Oscar-díjas hollywoodi színész 2010-ben vásárolt és építtetett. A piramison mindössze egy latin felirat áll: Omnia Ab Uno, azaz Minden az Egyből.

A színésznek sikerült sírhelyet szerezni a zsúfolt temetőben Forrás: Flickr/Britt Reints

A 9 láb (2,7 méter) magas piramissal kapcsolatban számos spekuláció látott napvilágot, mivel az amúgy 51 éves színész nyilvánosan nem beszélt indítékairól. Vannak, akik szerint Cage az illuminátusok titkos társaságának a tagja, mások A nemzet aranya című filmmel hozzák összefüggésbe, amelyben Cage játszotta a főszerepet. Olyan vad elméletek is születtek, hogy a piramis tele van arannyal és készpénzzel, amelyet a 2000-es években pénzzavarba került színész megpróbált elrejteni.

Nicolas Cage sírja New Orleansban Forrás: Flickr/Nicolas Nova

A közvéleményt megosztja a sírhely. A helyieket felháborítja, hogy a színész négy hagyományos kripta területének megfelelő helyet tudott szerezni a zsúfolt temetőben (Cage egyébként Kaliforniában született). A női rajongók azonban itt sem tudják fékezni magukat, és rúzsnyomokat hagynak a piramis falán – írja az Amusing Planet.

A nők rúzsnyomokat hagynak a síron Forrás: Flickr/dumbfun