Lecsapnak az obszcén britekre a spanyol üdülővárosban

Mallorca Magaluf buli
Bulizó brit fiatalok Magaluf Punta Ballena utcáján.
Vágólapra másolva!
Keményen megbüntetik a meztelenkedést és az utcai vizelést Magalufon.
Vágólapra másolva!

Szigorú büntetéseket vezetnek be ettől a héttől kezdődően Magalufon azokra, akik megsértik a közízlést. A Spanyolországhoz tartozó Mallorca üdülővárosa arról híres, hogy tömegével vonzza a brit fiatalokat, akik esténként magukból kivetkőzve buliznak a kocsmákban és az utcákon.

Bulizó brit fiatalok Magaluf Punta Ballena utcáján Forrás: AFP/Jaime Reina

A városka önkormányzata június 9-től szigorú büntetéseket vezetett be azokra, akik az utcán isznak, meztelenkednek, vagy ott vizelnek. A rendőrség eddig elnézően alkalmazta az új szabályokat, és inkább csak figyelmeztetett, mint büntetett, mostantól azonban keményen fellép a rendbontók ellen.

Magaluf elöljárói azért kérték a büntetések behajtását, mert a turisták továbbra is a saját játszóterükként tekintettek a közterekre, és emiatt éles kritikával illették a város vezetőit. Alfonso Rodríguez polgármester most ígéretet tett, hogy

több rendőrt vezényel ki az üdülőhely utcáira.

Egy szexbotrány miatt szigorítanak

A városka hatóságai azután döntöttek a részeg fiatalok elleni szigorúbb fellépésről, hogy tavaly nyáron egy szexbotrány miatt került a világsajtóba Magaluf neve. Egy ott nyaraló 18 éves brit lány abban a hiszemben elégített ki 24 férfit, hogy egy nyaralást nyer vele, de csak ilyen nevű koktélt kapott érte. A bárt, ahol az erről készült videó készült, megbüntették, és 12 hónapra bezáratták, de a fellebbezés miatt még mindig működik.

Fiatal brit lányok Magalufban egy felfújható pénisszel Forrás: AFP/Jaime Reina

A város rendelete felhatalmazta a rendőrséget, hogy büntesse meg azokat, akik csoportosan fogyasztanak alkoholt az utcákon, és hangoskodnak, különösen este 10 és reggel 8 óra között. Az elvitelre történő éjszakai alkoholárusítást is betiltották, valamint azt a népszerű, de veszélyes dolgot is keményen büntetik ezentúl, amikor

a részeg fiatalok a szállodai szobák balkonjáról a hotel medencéjébe ugrálnak.

A meztelenkedés mellett már azért is bírság jár, ha egy férfi leveszi a pólóját a strandon kívül. A legsúlyosabb esetekben akár 1500 euró (464 ezer forint) is lehet a büntetés - írja a Daily Mail.

A Ryanair már lépett

Nemrég a Ryanair tiltotta meg utasainak, hogy alkoholt vigyenek fel a Glasgow-Ibiza járat fedélzetére, mivel korábban több botrány is történt a részeg fiatalok bulizása miatt. Erről részletesen itt olvashat.

Mallorca egyébként nemcsak a bulizó fiatalok és csoporttal érkezők kedvelt célpontja, hanem az egyéni utazóké is. Egy januári városnézésről itt olvashat beszámolót, egy ottani bringás túráról pedig itt.