Nem fogja kitalálni, hol készült ez a drónvideó

Kagosima Japán
Vágólapra másolva!
Nem a Maldív-szigeteken, nem is Polinéziában, hanem a világ egyik legfejlettebb országában.
Vágólapra másolva!

Japán rendelkezik a világ harmadik legnagyobb gazdaságával, és 10. a népesség szerinti rangsorban. Ha a felkelő nap országáról hallunk, többnyire a tokiói felhőkarcolók között hömpölygő tömeg, a szupergyors vonatok, a futurisztikus technológiai újdonságok, netán a földrengések vagy a cseresznyefa-virágzás ugrik be. (Japánról itt olvashatja beszámolónkat, itt pedig egy tokiói képriportot nézhet meg.)

Japán a strandolók új paradicsoma?

A legtöbb ember épp ezért valószínűleg nem Japánhoz társítaná a mesés tengerpartok, a korallzátonyok és a kék minden árnyalatában játszó víz látványát, pedig a távol-keleti országban ilyenek is akadnak. Az alábbi drónvideót egy japán fotográfus, Juki Ejkava készítette a Kagosima prefektúrához tartozó déli szigetekről, Jakusimáról, Joronról, Tanegasimáról, Kosikiről, Amamiról és Kakeromáról. A felvételek alapján

bármelyikük simán felveheti a versenyt az ebben a műfajban klasszikusnak számító Maldív-szigetekkel vagy óceániai társaikkal.

Kagosima prefektúra nagyobb részben egyébként a Kjusú sziget déli részén helyezkedik el. Fővárosa a 600 ezres Kagosima, amelyet öböl menti fekvése, éghajlata, pálmafái és vulkánja miatt a kelet Nápolyának is neveznek. Kedvező klímája és a videón is látható szigetei miatt a prefektúra a japánok kedvelt üdülőhelye.