Neki volt a világon a leghosszabb születésnapja

Sven Hagemeier Guinness világrekord születésnap
Vágólapra másolva!
Világrekordot állított be a német férfi, aki átrepülte a nemzetközi dátumválasztó vonalat.
Vágólapra másolva!

Ki ne szeretné, ha a születésnapja nem érne véget, de vannak olyanok, akiknek ez sikerül is. A német Sven Hagemeier például 46 órán keresztül ünnepelhette a 26. születésnapját, amivel bekerült Guinness Rekordok Könyvébe.

Sven Hagemeier a világrekord igazolásával Forrás: Guinness World Records

Hagemeiernek úgy sikerült a mutatvány, hogy a nevezetes napon az új-zélandi Aucklanből előbb az ausztráliai Brisbane-be repült, majd onnan – a nemzetközi dátumválasztó vonalat átlépve - a hawaii Honoluluba. Bár a rekordkísérletet magát aligha lehet egy klasszikus születésnapi bulihoz hasonlítani, hiszen az idő jó részét a férfi repülőgépen és repülőtéren töltötte, mégis

nagyon boldog volt, amikor éjjel megérkezett Honoluluba, ahol már várta a felesége.

Mint mondta, gyerekkora óta szeretett volna bekerülni a Guiness Rekordok könyvébe valamivel, és most sikerült neki.

Egy pakisztánitól vette el

Az előző rekordot egy pakisztáni férfi tartotta Karachiból, akinek 35 óráig és 25 percig tartott a születésnapja. Ő 1998-ban Karachiból Szingapúrba utazott, majd onnan tovább San Franciscóba – írja a Guinness World Records.

Vissza az időben

A nemzetközi dátumválasztó vonal egy képzeletbeli, cikkcakkos vonal a Föld felszínén, amely a földrajzi keleti hosszúság 180°-a mentén halad észak-déli irányban, és különböző dátumú területeket választ el egymástól. A Csendes-óceán közepén halad, és kitérőket tesz keleti vagy nyugati irányban azért, hogy egy adott szigetcsoport az általa választott időzónába essen. A dátumválasztótól keletre az egy nappal korábbi dátum érvényes, míg tőle nyugatra már egy nappal előbbre tartanak (mindkettőnél a másik dátumhoz képest).