Rémisztő pillanatok egy francia vidámparkban

2015.08.11. 06:38

Elszakadt a csúzlis katapult egyik gumiszára, egy nőnek eltört a lába.

Rémisztő videót tettek közzé az interneten egy balesetről, amely a dél-franciaországi Cap d'Agde vidámparkjában történt. A park katapultja két gumikötél segítségével csúzliként lövi a magasba a kapszulában tartózkodó utasokat, akiket visszaesve – a bungee jumpinghoz némiképp hasonlóan – ugyanezek a kötelek tartanak vissza a becsapódástól.

Törött lábbal lógott

A felvételen azonban az látszik, hogy a visszazuhanó kapszulát tartó egyik gumikötél elszakadt, ezért az az egyik tartóoszlophoz csapódik. A benne tartózkodó két személy egy órán keresztül lógott a levegőben, míg a tűzoltók leszedték őket. Az egyik utasnak, egy 24 éves lánynak eltört a lába, a másiknak nem történt komolyabb sérülése, mindkettőjüket kórházba szállították.

A park tiszviselői elmondták, hogy ilyen jellegű meghibásodás még soha nem történt azelőtt. A vidámpark a gumikötél gyártási hibájával magyarázta a balesetet. A katapultot a vizsgálat lezárultig bezárták – írja a Daily Mail.

Egy másik baleset is volt

A múlt hónapban egy másik baleset is történt az Egyesült Államokban egy hasonló szerkezettel. A Wisconsin Dells-i vidámparkban egy 13 éves fiú és egy nő várt a kilövésre, amikor az egyik gumikötél elszakadt, és majdnem eltalálta a fiút.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK