Énekléssel riasztották el a medvét a táborhelytől

medve oroszország
Vágólapra másolva!
A videón mindenki nyugodt maradt, a kíváncsi vadállat végül meggondolta magát.
Vágólapra másolva!

Orosz turisták egy csoportja az Umba folyónál sátorozott nem messze Petrozavodszktól, Oroszország északnyugati részén. A táborhelyük körül egy medve jelent meg, ám a csapat tagjai nem ijedtek meg tőle. Hangos éneklésbe kezdtek gitárkísérettel, a kíváncsi, de bizonytalan maci pedig fél perc múlva visszatért az erdőbe.

A táborlakók egy szovjet film betétdalát kezdték el énekelni, amelynek címe Dal a nyulakról. A szövegben szereplő farkas szót medvére cserélve. Az eredeti szöveg így hangzik: „Nem bánjuk, nem bánjuk, bár félünk a farkastól és a bagolytól" – írja a Daily Mail.

El lehet ijeszteni

A csapat egyik tagja a helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, köztudott, hogy

az emberek elriaszthatják a medvét énekléssel, tapsolással, csörömpöléssel, hangoskodással, együtt maradással és zenéléssel.

„Szerencsére most bebizonyosodott, hogy ez igaz, és a medve elfutott" – mondta Tigran Avdejev.

A medvével való találkozás nem mindig végződik ilyen szerencsésen. Nem rég a székelyföldi Madéfalva közelében támadt egy 28 éves nőre egy medve, miután juhászkutyák elpusztították a medve egyik bocsát. Az anyamedve megharapta az áldozat egyik karját, a karmaival feltépte az egyik lábát, majd elmenekült a helyszínről.