Lökdösődtek és sikoltoztak az utasok a kigyulladt repülőn

2015.09.09. 11:16

Az utasok csúszdán hagyták el a repülőt, tizennégyen könnyebben megsérültek.

Kigyulladt egy brit utasszállító repülőgép egyik motorja közvetlenül a felszállás előtt kedden délután Las Vegasban. Az utasok vészcsúszdákon hagyták el a repülőt, többen könnyebb sérüléseket szenvedtek. Tizennégy sérült kórházba került, de állapotuk nem súlyos - tudósít a BBC.

Egy repülőgép ablakán keresztül készített felvételen lángol a British Airways légitársaság utasszállítójának egyik hajtóműve a Las Vegas-i McCarren Nemzetközi RepülőtérenForrás: MTI/AP/Eric Hays/Eric Hays

A gép a British Airways légitársaságé. 159 utas volt rajta, és 13 főnyi személyzet, amikor lángra kapott a bal hajtóműve. A repülőtér tűzoltói gyorsan eloltották a lángokat.

Hogy mi okozta a tüzet, még nem tudni,az biztos, hogy nem ütközés.A Boeing 777-200-as típusú repülőgép úti célja a Londonhoz közeli Gatwick repülőtér lett volna.

Pánik a fedélzeten

Az utasok beszámolója szerint a gép a felszálláshoz gurult, amikor egy nagy zökkenő volt, a repülő pedig lelassított és megállt. A bal hajtóműből füst szállt fel, törmelék esett le a levegőből, és az utastérben is füst- és üzemanyagszagot lehetett érezni.

A British Airways légitársaság utasszállítója, miután a tűzoltók eloltották a gép egyik kigyulladt hajtóművétForrás: MTI/AP/John Locher

Az emberek felálltak az ülésükről, a személyzet pedig igyekezett lecsillapítani a kedélyeket. A pilóta közölte az utasokkal, hogy vészhelyzet van, és azonnal kiürítik a gépet. Az emberek tolakodtak és sikoltoztak, pánik volt. Aztán kiengedték a vészcsúszdákat és mindenki elhagyta a fedélzetet.

A betonra érkező utasok láthatták, amint a tűzoltók épp megérkeznek, és elkezdik oltani a tüzet. A pilóta később annyit mondott nekik, hogy a baleset egy „katasztrofális hajtóműhiba” eredménye volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK