Máris megrepedt az üvegpadló ezer méter magasan

Jüntaj megrepedt üvegpadló
A megrepedt üvegtábla
Vágólapra másolva!
Sikoltoztak a turisták a két hete átadott sétaúton.
Vágólapra másolva!

Szeptember 20-án adták át a kínai Honan tartományban azt az üvegpadlós sétautat, amelynek egyik lapja máris megrepedt. A Jüntaj-hegységben megépített U alakú nevezetesség hamar népszerű lett a turisták körében, hiszen 400 méter hosszan lehet rajta sétálni 1080 méter magasan.

A lélegzetelállító látvány okozta borzongás azonban halálfélelembe csapott át, amikor az egyik látogató lába alatt megrepedt a padló. „Még mindig remeg a lábam, ha rágondolok" – mesélte a kínai People napilapnak a lány.

Egy nagy csattanás

„Mikor épp kezdtem elérni a sétaút végét, hirtelen egy csattanást hallottam, és remegést éreztem a lábam alatt” – számolt be a sokkoló élményéről a Weibo közösségi oldalon a 20 éves lány.

Nem tudom, mi történhetett, de mindenki sikoltozott. Én is kiabáltam, hogy megrepedt, megrepedt, és toltam az előttem lévőt a kijárat felé. Nagyon megijedtem.”

A megrepedt üvegtábla Forrás: Youtube/GlobalNewsAZ

A hatóságok megerősítették a történteket, és lezárták a turisták elől az utat a javítás idejére. A speciális üveglapok elvileg akár 800 kilogrammot is elbírnak egy négyzetméteren.

Videó a nemrég átadott sétaútról:

A kínai lap megjegyezte, hogy 2014-ben a londoni Tower-híd felső szintjén megépített üvegpadló is megrepedt, amikor a látogatók véletlenül egy sörösüveget ejtettek rá.

Az azonban kérdés, ez mennyire nyugtatja meg az ottani turistákat.

A kínai Hunan tartomány Siniucsaj nemzeti parkjában most adtak át egy üvegpadlós függőhidat, és hamarosan átadják a világ legmagasabb ilyen szerkezetét a Csangcsiacsie-kanyonban, szintén Hunan tartományban.

Szavazzon!

Ön rálépne ezek után az üvegpadlóra?