Rémület a Wizz Air fedélzetén

Wizz Air
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy férfi be akarta rúgni a pilótafülke ajtaját, a gép megszakította tervezett útját.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air Bukarestből Oslo Torpba tartó repülőgépe egy utas fegyelmezetlen viselkedése miatt. Az Expressen svéd napilap azt írta, hogy egy férfi be akarta rúgni a pilótafülke ajtaját 10 ezer méter magasságban.

Az utas állítólag két vészkijáratot is ki akart nyitni a fedélzeti dráma során.

Megszakították az utat

A Norvégiába tartó repülő pilótája végül úgy döntött, hogy a svédországi Malmőben teszi le a gépet – számolt be a svéd napilap. A 43 éves, román állapolgárságú, de Norvégiában élő férfit letartóztatták a többi utas veszélyeztetése miatt. Egy másik részeg utast is őrizetbe vettek Malmőben, bár a lap szerint a két eset nem kapcsolódik egymáshoz.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

Egy szemtanú a norvég VG napilapnak elmondta, hogy a férfi felállt, és elkezdett kiabálni, majd végigfutott a folyosón, és be akarta rúgni a pilótafülke ajtaját. A beszámolók szerint több másik utas fogta le.

Képünk illusztráció Forrás: Wizz Air

A Wizz Air szóvivője, Daniel de Carvalho megerősítette az incidens tényét, és az alábbi közleményt adta ki róla: "A Wizz Air W6 3215 számú, november 3-i Bukarest–Oslo Torp járata Malmőben szállt le, miután

amelynek következtében a pilóta, működési eljárásainknak megfelelően, úgy döntött, hogy a menetrendtől eltérően leszáll Malmőben. A fegyelmezetlen utast letartóztatták. Egy másik utast is kiszállítottak fegyelmezetlen viselkedés miatt, aki szintén egyedül utazott. A járat ezután a megszokott módon folytatta útját, és másfél órás késéssel szállt le Oslo Torp repülőterén. Az utasok biztonsága elsődleges fontosságú számunkra, a légitársaság nem tolerálja az utasai és személyzete irányában tanúsított visszaélésszerű magatartást. A kérdés most már a rendőrségre tartozik."