Külön terminál épül a híreseknek és gazdagoknak

vip terminál
A Los Angeles-i repülőtéren ezentúl hiába keressük a sztárokat
Vágólapra másolva!
A Los Angeles-i városi tanács megszavazta, hogy külön bejáratú, gondosan őrzött tranzitot kapjanak a hírességek, ahol nyugalomban, védetten és luxuskörülmények között csekkolhatnak be, és várakozhatnak a beszállásra.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles Suite-nak, vagyis Los Angeles Lakosztálynak nevezett tranzitépületet egy régi raktárhelyiségből alakítják ki több mint 4000 négyzetméteren. Ehhez jön még egy 1500 négyzetméteres parkoló, szintén kizárólag prominenseknek.

Az exkluzív terminálban lesz catering, elegáns és kényelmes várótermek, privát biztonsági ellenőrzés,

de még a kifutópályára is különbusszal szállítják a nagyon fontos személyiségeket, hogy megkíméljék őket a rajongók és a lesifotósok rohamától.

A Los Angeles-i repülőtéren ezentúl hiába keressük a sztárokat Forrás: Flickr/bresbooks

A szolgáltatásnak persze megkérik az árát. A különleges elbánásért cserébe

utazásonként 1800 dollárt, azaz nagyjából 530 ezer forintot kell fizetni,

természetesen a szokásos reptéri díjakon felül. A terminált a Gavin de Becker & Associates építteti és üzemelteti majd, amely tulajdonképpen egy sztárokra specializálódott őrző-védő cég. Számításaik szerint a vállalkozás tíz éven belül 34 millió dollárt, cirka 10 milliárd forintot fog jövedelmezni.

Dubajban a pórnép is elég kellemes körülmények között várakozik Forrás: Flickr/akaitori

Ha igazuk lesz, New Yorkban, San Franciscóban, Dallasban, Miamiban és Chicagóban is követik a példájukat. Hogy a cég valószínűleg nem csak rózsaszín álmokat kerget, abból is kiderül, hogy a már létező hasonló vállalkozások – London-Heathrow, Amszterdam, Dubaj, Párizs – évek óta jövedelmezően működnek.