Öt évig gyógyított az álorvos, mielőtt lebukott

AIDA Cruises
Az AIDA Cruises egyik tengerjárója
Vágólapra másolva!
Az ápoló több mint kétmillió forintot keresett havonta egy tengerjárón.
Vágólapra másolva!

Berlin Tegel repülőterén letartóztattak egy férfit, aki a feltételezések szerint orvosi végzettség nélkül gyógyított turistákat szállító tengerjáró hajókon. A 40 éves berlini férfinak mindössze ápolói végzettsége volt, ám legalább öt éve orvosként dolgozott különböző hajókon.

Több száz utast látott el

A férfi 2014 óta az AIDA Cruises alkalmazásában állt, és havonta 7500 eurót (2,4 millió forint) keresett. A gyanú szerint az állás elnyeréséért meghamisította a bizonyítványait, de az eset kivizsgálása még folyamatban van.

Az AIDA Cruises egyik tengerjárója Forrás: usage worldwide, Verwendung weltweit/Ingo Wagner

A német ügyészség szóvivője szerint a letartóztatott férfi, aki épp Miamiból érkezett haza, és több száz utast láthatott el, amíg az AIDA Cruisesnak dolgozott. Ápolói képesítése ellenére azt állította magáról, hogy anaszteziológusi és traumatológusi végzettséggel is rendelkezik. Az egyelőre rejtély, hogy miként tudta ezt ilyen sokáig elhitetni a munkaadóival.

Nemrég kaptak fülest

Az AIDA Cruises azt állítja, hogy a hozzájuk jelentkezők életrajzát mindig ellenőrzik. Ebben az esetben felvették a kapcsolatot a férfi előző munkaadójával, aki megerősítette, hogy az adott periódusban náluk dolgozott. Ezen kívül az áldoktor az orvosi engedélyét is megmutatta.

A cég november végén kapott egy fülest a csalásról, és azonnal értesítette a rendőrséget. Ekkor derült ki, hogy

már hónapok óta nyomoznak az ügyben.

A társaság természetesen azonnal felfüggesztette állásából a férfit, és támogatja a hatóságot a nyomozásban - írja a Daily Mail.

Szavazzon!

Ön szerint hibázott a hajótársaság?