Három BKV-jegy árából Krakkóig utazhat

PolskiBus
Így néz ki a társaság emeletes busza
Vágólapra másolva!
Lengyel busztársaság indít járatokat Varsóból Budapestre.
Vágólapra másolva!

Krakkó Lengyelország talán legszebb városa, rengeteg látnivalóval, a budapestire hajazó bulinegyeddel, és nincs is túl messze. December 18-tól ráadásul

egy lengyel busztársaság napi két járatot indít oda Budapestről kedvező áron.

Egészen pontosan Varsó és Budapest között létesít összeköttetést a PolskiBus, de egyrészt a lengyel főváros nem olyan izgalmas hely, mint Krakkó, másrészt, aki oda vágyik, olcsón el tud jutni fapados repülővel is.

A krakkói főtér Forrás: Wikipedia

Hét óra lesz az út Krakkóba

Varsó és Krakkó között eddig is működtetett járatot a PolskiBus, ezt hosszabbítja meg péntektől Budapestig. A buszok Kelenföldről, az Etele téri buszpályaudvarról indulnak majd reggel 6.55-kor és éjjel 11.45-kor, az út pedig 7 óra 5 perci lesz Krakkóig. Varsóig 12 óra 10 perc az út, és a busz Krakkón kívül megáll Kielcében és Radomban is.

És ami a lényeg,

egy irányba már 15 zlotyért (1090 forint) kínál jegyet a társaság Krakkóba,

ami nagyjából három BKV-jegy árának felel meg. Igaz, ez az ár csak elvétve található a PolskiBus foglalási rendszerében, mi odafelé március 1-jére, visszafelé március 9-re találtunk ilyet. De 20-30 zlotyért (1500-2200 forint) már bőségesen vannak, akár az éjszakai járatokra is, amivel a szállás is megspórolható.

Így néz ki a társaság emeletes busza Forrás: Wikipedia

A társaság a járatain kétszintes Astromega buszokat közlekedtet, amelyek dönthető üléssel, ingyenes wifivel, vécével, légkondival, konnektorokkal és a mozgáskorlátozottakat segítő eszközökkel vannak felszerelve – áll a cég közleményében. Az utasok egy legfeljebb 20 kg-os csomagot tehetnek a poggyásztérbe, és egy kis táskát vihetnek fel magukkal a buszra.

És mit kínálnak a versenytársak?

Budapestről jelenleg az Orangeways és az Volánbusz/Eurolines is üzemeltet buszjáratokat Krakkóba, előbbinél egy irányba 2990 forintért, utóbbinál odafelé 3900, visszafelé 2000 forintért találtunk jegyeket. Nyártól a Lux Express is belépett erre a piacra, náluk 4678 forintért láttunk jegyeket egy irányba Krakkóba.