Remegtek a félelemtől az utasok az óceánjárón

Anthem of the Seas viharban
Vágólapra másolva!
Az Anthem of the Seas csúnyán belefutott egy viharba hatezer emberrel a fedélzetén.
Vágólapra másolva!

Az Anthem of the Seas a Royal Caribbean hajótársaság egyik büszkesége, amelyet tavaly áprilisban állított szolgálatba. A 348 méter hosszú óceánjáró 18 szintes, amiből az utasok 16-ra juthatnak el.

A maximális kapacitása 4905 utas, akiket 1300 fős személyzet szolgál ki.

Van rajta több medence, pezsgőfürdő, éttermek, színház, mozi, kaszinó, korcsolyapálya, mászófal, csúszda, golfpálya, kosárlabdapálya, dodzsem, és szörfölni is lehet. (A hajó pár hónappal idősebb testvére, a Quantum of the Seas első útjáról itt írtunk személyes élményeket.)

Elmaradt a szórakozás

Azok azonban, akik múlt vasárnap New Jersey-ből Floridán keresztül a Bahamákra indultak rajta egy egyhetes hajóútra, biztos nem a különleges szolgáltatásokra fognak emlékezni majd. Az Anthem of the Seas ugyanis hétfőn belefutott egy hatalmas viharba, amelyben 200 km/h feletti széllökések és 9-10 méteres hullámok dobálták a hajót ide-oda.

Ilyen útra indultak volna az utasok Forrás: Royal Caribbean

Az utasokat megkérték, hogy maradjanak a kabinjaikban, mert a közösségi terekben több berendezési tárgy is összetört a hánykolódás miatt, többek között leszakadt a mennyezet egy része is.

Szerencsére csak négyen sérültek meg könnyebben.

A kapitány visszafordította az óceánjárót, amely szerdán kötött ki. A társaság visszafizette a jegyek árát, és 50 százalékos kedvezményt adott az utasoknak a következő útjukra.

Kapaszkodni kellett az ágyba

„Borzalmas volt" – mesélte egy utas a CNN-nek, miután leszállt a hajóról. „Volt úgy, hogy azt hittem, már soha többé nem látom a családomat. A matracba kapaszkodtam, hogy ne essek le az ágyról" – számolt be élményeiről, hozzátéve, hogy ez volt az első és az utolsó hajóútja.

A hajó állítólag több órán keresztül annyira hánykolódott, hogy 45 fokig is megdőlt.

A hajótársaság szerint a vihar sokkal rosszabb volt, mint amilyennek jósolták. Ha tudták volna, hogy ekkora szél lesz, el sem indulnak – mondta a cég egyik vezetője. A kapitánynak egyébként 15 éves gyakorlata volt, és a jelentések szerint „nagyon aggasztják" a történtek. A hajón csak kisebb javításokat kell elvégezni, mielőtt a menetrend szerint újra kifut.