Ez még a riói karneválnál is jobb buli

2016.02.12. 14:41

A világ egyik leghíresebb karneválját Rio de Janeiróban tartják, ám tőle 250 kilométerre délkeletre van egy másik buli, amely talán még érdekesebb.

A Paraty nevű tengerparti városba egyébként is érdemes ellátogatni annak, aki Brazíliában jár, hiszen az 1667-ben alapított település régi templomai, macskaköves utcái, színes gyarmati épületei, valamint a közel erdők, vízesések és a smaragdzöld tenger lenyűgözővé teszik.

Az 1667-ben épült Santa Rita-templomForrás: Photononstop/Frédéric Soreau
Forrás: NurPhoto/Nicson Olivier
Forrás: Photononstop/Frédéric Soreau
Forrás: Photononstop/Frédéric Soreau

Csillogó jelmezek helyett iszapban

A városka természetesen maga is rendez hagyományos karnevált, mégsem erről vált híressé, hanem a Bloco da Lama nevű fesztiválról, amelyet a karnevál előtti szombaton rendeznek meg a Jabaquara strandon. A fesztivál ötlete 1986-ban született azután, hogy néhány fiatal iszappal kente be magát a közeli mangroveerdőben tett túra előtt, hogy védjék magukat a szúnyogoktól, utána pedig átvonultak Paratyn.

A boltosok egy idő után megunták, hogy a vonulók bepiszkítják a fehér falakat és a járdát a nehezen lemosható fekete iszappal. Így aztán kitiltották őket az utcákról, de nem estek kétségbe: most a strandon buliznak brazil zenére. Az idei fesztiváról alább láthat két videót.

A tavalyi buliról az alábbi képre kattintva láthat még több fotót.

Kattintson a képre még több fotóért!Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK