Így nyitják ki a szállodai széfjét seperc alatt

2016.02.13. 07:08

Egy erős mágnes és egy zokni kell hozzá. A gyártó szerint már javították a hibát.

Azok az utazók, akik azt gondolják, hogy értékeik biztonságban vannak a szállodai széfben, alighanem csalódni fognak az alábbi videó láttán. A felvételen a magát Mr. Locksmithnek (lakatos) nevező Terry Whin-Yates egy erős földmágnes és egy zokni segítségével könnyedén kinyit egy Sentry márkájú hotelszéfet  a kód ismerete nélkül. A zokni pusztán arra kell, hogy utána le tudja venni a mágnest a széf ajtajáról.

A széf felnyitása 3 perc 40 másodperc után történik. 

A vancouveri férfi állítása szerint ezzel a technikával a világ legtöbb nem drága elektronikus hotelszéfje kinyitható néhány másodperc alatt. Terry Whin-Yates egy amerikai üzleti konferencián mutatta be módszerét. Szerinte pusztán arra kell vigyázni, hogy a mágnes könnyen tönkreteheti az ember mobiltelefonját is. 

A gyártó egyedi hibáról beszél 

A széf gyártójának szóvivője a Road Warrior Voices lapnak elmondta, hogy a széfet újra tesztelték, mióta hallottak a sebezhetőségéről. Elizabeth Castro ugyanakkor azt állítja, hogy a SentrySafe sorozat többi termékét nem lehet feltörni mágneses manipulációval. A szóvivő szerint a szóban forgó típusból nem adtak el hoteleknek, és olyan módosításokat hajtottak végre rajta, amelyek megszüntetik a sérülékenységét. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK