Közvetlen járat indulhat Szöulba

korean airlines
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Újabb távoli célponttal bővülhet a Budapestről közvetlen légi járattal elérhető városok köre.
Vágólapra másolva!

A gazdasági és a turisztikai együttműködés szorosabbra fűzésében játszhat fontos szerepet Budapest és Szöul között közlekedő közvetlen légi járat – nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Korean Air elnökével folytatott mai megbeszélést követően. A tárcavezető szakmai és üzleti delegáció élén folytat tárgyalásokat Dél-Koreában, valamint társelnökként vesz részt a két ország gazdasági vegyesbizottságának második ülésén.

Turisztikai lehetőségek

Magyarország és Dél-Korea számára is kölcsönös előnyökkel járna egy új, Budapest és Szöul között közlekedő menetrendszerinti légi járat elindítása – hangsúlyozta Varga Mihály a Chang-Hoon Chivel, Dél-Korea egyik legjelentősebb légitársaságának, a Korean Air elnökével folytatott tárgyalásról.

A két ország közötti új légügyi megállapodás született tavaly májusban,

amely alapján az uniós előírásokkal összhangban direkt utasforgalmi és áruszállító járatok üzemeltetésére nyílt lehetőség.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/BriYYZ

A Magyar-Koreai Gazdasági Együttműködési Bizottság holnapi ülésén a turizmus kiemelt napirendi pont lesz – tudatta a tárcavezető, hozzátéve: a számok már most is igazolják törekvéseket és a két ország turisztikai együttműködésében rejlő további lehetőséget. A KSH adatai szerint

a dél-koreai turisták száma jelentősen növekedett az elmúlt években,

tavaly 120 ezren érkeztek Magyarországra. Dél-Korea a vendégek tekintetében első számú küldő piacunk az ázsiai térségből - szögezte le a szakminiszter.

A Korean Air megvizsgálja

Varga Mihály a szöuli tárgyalást értékelve elmondta: a Korean Air nyitott megvizsgálni az új útvonal lehetőségét, amelyben szerepet játszik a turisztikai együttműködésen kívül az egyre növekvő áruforgalom is.

Mintegy 80 ezer tonna légi árunak minősülő termék kereskedelme folyik évente Korea és Magyarország között

– ismertette a miniszter kiemelve: a magyar kormány kiemelt célja a befektetések elősegítése a kulcsfontosságú szektorokban, ezért kedvező feltételeket biztosít a beruházásokhoz, például egy európai kiszolgáló központ létrehozásához.

Forrás: Travelmath

Szöul 8187 kilométerre van Budapesttől, közvetlen járattal pedig 10 óra 40 percig tart a repülőút oda – derül ki a Travelmath számításaiból. A két város között nyolc óra az időeltolódás: Koreában már lemegy a nap, amikor nálunk még dél van.