Itt kiderül, hogyan kell kevés pénzből világot látni

járatlan utakon fesztivál
Vágólapra másolva!
Ismét utazásra buzdít a Járatlan Utakon Fesztivál. A rendezvény előadói saját példájukkal bizonyítják, hogy az utazáshoz elsősorban nem pénz kell, hanem kíváncsiság, nyitottság és bátorság, hogy merjünk kilépni a komfortzónánkból. A fesztiválon a magyar digitális nomádok válogatott társasága tart élménybeszámolót érdekes utazásokról, különleges helyszínekről, de ötletekkel, jó tanácsokkal is szolgálnak az érdeklődőknek. 
Vágólapra másolva!

A fesztivál ötlete Csonka Gábor, azaz Vándorboy fejéből pattant ki 2014-ben. Az előző évek előadói bejárták a világot Antarktiszitól Izlandig, Amerikától a Távol-Keletig, volt már színes-szagos élménybeszámoló Afganisztánról, Szomáliáról, Észak-Koreáról, Bhutánról, Pápua-Új Guineáról, Dél Amerikáról, Közép-Ázsiáról, Iránról, Pakisztánról, Dzsibutiról, a Karib-szigetekről, Kongóról, Zambiáról és még sorolhatnánk.

Csonka Gábor, alisa Vándorboy Ománban Forrás: Csonka Gábor

Idén négy világkerülő utazót ismerhetünk meg, a többiek pedig indonéziai, kolumbiai, izlandi, új-zélandi, ausztráliai, iraki, kurdisztáni, törökországi, Feröer-szigeteki, lappföldi, oroszországi, kambodzsai, nigeri, Burkina Faso-i élményeikről mesélnek.

A fesztivált március 6-án, vasárnap tartják

a MÜSZI-ben, a részletes program a fesztivál weboldalán és az esemény Facebook-oldalán elérhető.

A Járatlan Utakon Fesztiválon biztos kedvet kap a világjáráshoz Forrás: vándorboy

A fesztivál tematikus blokkjaiban olyan praktikus dolgokról esik szó, mint a repülőjegy-vadászat, a természetes nyelvtanulás, a gyerekekkel való utazás, de kapunk tippeket fotózáshoz, gasztroutazáshoz vagy például a biodiverzitás felfedezéséhez.

Itt az utazás minden formája szóba kerül

Idén az iszlám világ bemutatása is a fókuszba kerül, valamint megtudhatjuk, milyen az utazás filozófiai aspektusa, a belső utazás. Ez utóbbival kapcsolatban egy sokat látott stoppos mondja el tapasztalatait. Lesz még szó

zarándokútról, karavános utazásról, önkéntes munka vállalásáról

a világ különböző tájain, és arról, hogyan lehet minimális büdzsével világot látni.

Hátizsákkal, stoppal mindenhová el lehet jutni, akár Pakisztánba is Forrás: Csonka Gábor

Az eddigi fesztiválokon is minden típusú utazás szóba került: gyalog, kerékpárral, motorral, autóval, stoppal, lovon, vonattal, vitorlással, kajakkal. Jövőre lesz kerekes székes utazó és gyengén látó blogger-stoppos is az előadók között.

Természetesen a látogatóknak lesz alkalmuk feltenni kérdéseiket az előadóknak, sőt tanácsadást is tartunk, ahol az utazni készülők hasznos ötleteket kapnak tapasztalt világutazóktól a stoppolástól kezdve a mit vigyünk magunkkal kérdésén át a mire vigyázzunk témakörig bármiben.