Kutyások, irány Franciaország!

2016.03.09. 13:50

Sok utazó számára a nyaralás akkor az igazi, ha azt nemcsak párjával, családjával, hanem házikedvencével is megoszthatja. A szálláskereső weboldalakon a háziállat elszállásolása a tíz legkeresettebb szolgáltatás között szerepel. Egy szálláskereső weboldal felmérése szerint a magyar hotelek megütik az európai mércét.

A trivago.hu felmérése szerint a kisállattal érkező vendégeknek Franciaországban van a legkönnyebb dolga, itt a trivagón szereplő szálláshelyek 57 százaléka pipálta ki a „háziállat megengedett” jellemzőt. Csehország és Svájc is az élmezőnyben van, de 50 százalék feletti aránnyal a magyar szálláshelyek jelentős része is állatbarátnak vallja magát.

Egyre több helyre vihetjük magunkkal négylábú családtagjainkatForrás: AFP/Per Klaesson

Vidéken szívesebben látják a háziállatokat

A középmezőnyben szerepelnek többek között a skandináv országok, Németország és Lengyelország, a lista végén pedig Spanyolország és Portugália áll, ahol a regisztrált szállások kicsivel több mint negyede fogadja a házikedvenceket.

A kifejezetten állatbarát szálláshelyek elsősorban nem a luxushotelek közül kerülnek ki, de egyre több felsőkategóriás szálloda van, ahol kisállatokat is szívesen fogadnak. Az ötcsillagos budapesti Kempinski Hotelben például 2014-ben 119, 2015-ben pedig már 146 éjszakát töltöttek háziállatokkal.

A kutyák is szeretnek nyaralniForrás: Flickr/sherrymain

Míg Budapesten 44 százalékos a magukat állatbarátként regisztráló hotelek aránya, addig a vidéki szállások 55 százaléka fogadja szívesen a háziállattal érkezőket. Itt már olyan létesítményeket is találunk, ahol az udvaron agility (ügyességi) akadályok vannak felállítva, a szobákat pedig kifejezetten úgy alakították ki, hogy könnyű legyen a takarítás a kedvencek után. A legtöbben kutyával érkeznek, de macskák, vadászgörények és nyulak is akadnak a szállóvendégek között.

Vigyél magaddal!Forrás: Flickr/Vania Rivalta

Franciaországban jó a turista kutyáknak

A híresen állatbarát esztergomi Hotel Grante kertjében itatók, kukák és zacskók várják a háziállattal érkezőket, és a vendégek térképes túraajánlatot kapnak azokról a helyekről, ahol kutyával szabadon sétálhatnak. Ebben a hotelben 2015-ben kétszer annyian voltak kutyával, mint az előző évben, és ez a szám az idén nagy valószínűséggel még tovább növekszik. 

Itt a legkönnyebb háziállattal szálllást találni:

 A háziállatot fogadó szállások aránya százalékban

Franciaország 57,1
Csehország 53,4
Svájc 52
Ausztria 51,5

Magyarország

51,1

És a legkevésbé kutyabarát országok:

 

Belgium

30,4

Nagy-Britannia

29,8

Spanyolország

27,3

Portugália

26

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK