Emelte a tétet a nagy piramisra feljutó német fiú

Jin Mao torony
Vágólapra másolva!
Ezúttal egy sanghaji tornyot mászott meg, de itt is elkapták.
Vágólapra másolva!

Újabb akcióval hívta fel a figyelmet magára a magas épületeket megmászó Andrej Ciesielski. A 18 éves német fiút legutóbb azért utasították ki Egyiptomból, mert a törvényeket megszegve feljutott a gízai nagy piramis tetejére.

Kattintson a képre a videó megtekintéséhez! Forrás: Youtube/Caters Clips

Ciesielski ezúttal két barátjával a kínai Sanghajba látogatott. A fő cél a Shanghai Tower megmászása lett volna, de az többszöri kísérletre sem sikerült. Ezután a 420 méter Csin Mao tornyot szemelték ki maguknak, de itt is csak harmadikra sikerült kijátszaniuk az biztonsági szolgálat figyelmét.

Átverték az őröket, de lebuktak

A trió lifttel ment fel a legfelső emeletre, és úgy tett, mintha eltévedt volna az étterem felé vezető úton. Amikor útba igazították őket, ők besurrantak a gépházba, és

egy nyitott ablakon keresztül jutottak ki a külső részre.

Körülbelül 50 métert másztak, amíg felértek az épület tetejére – írja a Daily Mail.

Csak tíz percet maradtak a csúcson, hogy ne hívják magukra a figyelmet. Balszerencséjükre azonban meglátták őket a közeli Shanghai World Financial Centre épületéből, és az épület lobbijában már várta őket a rendőrség. Körülbelül hét órán keresztül hallgatták ki őket egy rendőrőrsön, majd büntetés nélkül elengedték a csapatot.

– mondta a kalandról a lapnak Ciesielski. „Azt hiszem, Sanghajjal most végeztem" – tette hozzá a fiú, aki szerint lebukásuk után másoknak már lehetetlen lesz megismételni a mutatványt.

Szavazzon!

Ön mit gondol a fiatalok tettéről?