Meglepő helyszínek az idei legvonzóbb úti célok között

Dordogne
Ezt a francia vidéket érdemes feltérképezni
Vágólapra másolva!
Az északdalmát kavicsos-sziklás partvidék, Koppenhága mesés és szórakoztató kistestvére, Shakespeare szűkebb pátriája, egy ukrán kulturális fellegvár, többek között ezek Európa legvonzóbb úti céljai az idén a Lonely Planet szerint. 
Vágólapra másolva!

Azt hiszi, látta már Európa legjelentősebb turistalátványosságait? A Lonely Planet idén tíz olyan európai célpontot nevezett meg a kötelező látnivalókat összegző toplistáján, amelyek többsége egyáltalán nem magától értetődő.

Görögország, Velence vagy Tenerife természetesen örökzöldek

a romantikus nyaralásra vágyók körében. De ki az, aki kifejezetten a dán vagy az ukrán kultúrpezsgésre kíváncsi a szabadsága alatt vagy egy Watt-tengeri sziget szépséges falvaira?

Ilyen bájos falvakban pihenhetünk meg, ha átbiciklizünk Texelen Forrás: Flickr/Tim Bartel

A lista élén a Peloponnészosz félsziget áll, amely gyakran háttérbe szorul a többi görög látnivaló, elsősorban Athén vagy a népszerű szigetek mögött. Pedig lenyűgöző táj, hatalmas szakadékok, vad hegyek, azúrkék tenger, pazar ételek és borok várják a mítoszokkal átitatott vidék látogatóit.

Peloponnészosz az első számú európai úti cél az idén Forrás: Flickr/Marmontel

Dordogne már régóta kedvelt nyári menedék a francia családok számára. A festői falvakon, château-kon, várakon, templomokon kívül látványos őskori barlangi művészetben is lehet részünk, ha ide utazunk.

A dán város, Aarhus került a toplista második helyére Forrás: Flickr/Roger W

Spanyolország szívében találjuk Extremadura időtlen falvait, látványos római romjait, de az építészeti csodákon kívül is van itt bőven látnivaló. A Monfragüe Nemzeti Park sziklás, dombos mediterrán erdőkkel és változatos állatvilággal várja a látogatókat.

A franciák szívesen töltik itt a nyarat, de másoknak is érdemes felfedezni Dordogne vidékét Forrás: AFP/Franck Charel

A tíz legvonzóbb úti cél a Lonely Planet szerint:

1. Peloponnészosz, Görögország

2. Aarhus, Dánia

3. Velence, Olaszország

4. Dordogne, Franciaország

5. Lviv, Ukrajna

6. Warwickshire, Anglia

7. Extremadura, Spanyolország

8. Tenerife keleti partvidéke, Kanári-szigetek

9. Texel, Hollandia

10. Észak-Dalmácia, Horvátország