Vágólapra másolva!
Csak beugrunk az óriáslabdába, és utánunk az özönvíz. A túlélőkapszulát úgy tervezték, hogy ellenálljon bármilyen szökőárnak, földrengésnek és hurrikánnak. Egy életmentő gömbbe ketten férnek el, gondot most már csak az okozhat, ha súlyos klausztrofóbiában szenvedünk. 
Vágólapra másolva!

Végre itt a megoldás a természet váratlan támadásai ellen. A túlélőkapszula olyan személyes biztonsági rendszer, amelynek célja, hogy megvédjen a szökőárak, tornádók, hurrikánok, földrengések és viharok ellen – adta hírül a Daily Mail.

A kapszulában tökéletes biztonságban vagyunk,

a lőrésnyi ablakokon át figyelemmel kísérhetjük, mi folyik körülöttük, és csak akkor szállunk ki belőle, ha a veszély már elmúlt. Kis mérete lehetővé teszi, hogy akár minden családban több is legyen belőle, ami hihetetlen biztonságérzetet nyújthatna a veszélyeztetett zónákban élő embereknek.

A túlélőkapszulában kivárhatjuk, míg elmúlik az életveszély Forrás: youtube.com

Julian Sharpe, a túlélőkapszulát tervező iroda vezetője szerint: "Ez a találmány lehetőséget ad arra, hogy

a biztonsági rendszer az emberek saját tulajdonában legyen.

Könnyen hozzáférhető éjjel-nappal, ezáltal olyan biztonságot jelent a családok számára, amellyel különben sosem rendelkeznének.”

A kapszulák lebegnek a vízen, és az alsó részen lévő víztartályok gondoskodnak róla, hogy soha ne boruljanak fel. A külső héj edzett alumíniumból készült, és szigetelve van, hogy a belső hőmérséklet ne változzon. A cél az, hogy annyi időt tudjanak benne tölteni az emberek, amíg a mentőcsapatok megérkeznek.

Úszik a vízen, és semmi sem hatolhat át a felületén Forrás: youtube.com

A tervezőcsapat repülőgépipari mérnökökből áll, akik az űrkutatás eredményeit és tesztprogramjait is felhasználták a kapszula tervezése során. Az amerikai cég japán kutatókkal együttműködésben nagyobb,

akár tízszemélyes kapszulák megépítésén is dolgozik,

amelyeket akár iskolákban, munkahelyeken is el lehetne helyezni.

A túlélőkapszula különböző részei Forrás: youtube.com

Julian Sharpe a 2004-es, 225 000 áldozatot követelő indonéz cunami után kezdett el gondolkodni a koncepción. "A modern előrejelző rendszereknek köszönhetően – mondta Sharpe – ma már meg lehet menteni a lakosság akár 90 százalékát is, de 10 százalék még mindig áldozatul eshet. A kapszula segítségével ezt a tíz százalékot csökkenthetnénk minimálisra.”

Bár a cég nem árulta el, mennyibe fog kerülni a kapszula, máris fogadnak előrendeléseket a honlapjukon.