Ilyen az, amikor a macskák strandolnak

su pallosu macskakolónia
Vágólapra másolva!
A szardíniai üdülőhelyre, az alig kétezer-ötszáz lakosú San Vero Milisbe a legtöbb turista nem a pálmafák és a fehér homokos tengerpart miatt érkezik. Ide macskabolondok járnak. A település Su Pallosu nevű strandján ugyanis már több mint száz éve él egy macskakolónia. 
Vágólapra másolva!

Eredetileg a halászok hozták ide az állatokat valamikor a 20. század elején, hogy megtisztítsák a falut és a halászhajókat a rágcsálóktól.

Most épp hatvan macska él a strandon Forrás: Amici di Su Pallosu

A kolónia most éppen hatvan egyedből áll, ezeknek legalább a fele a halászok által betelepített macskák leszármazottja. A hatvanból harmincheten szabadon bóklásznak a tengerparton, huszonhárman pedig az állatotthon vagy a klinika lakói.

A vízparton töltik az egész életüket Forrás: Amici di Su Pallosu

Ezek a cicák nem félnek a víztől

A kolóniát a Gatti di Su Pallosu (A Su Pallosun élő macskák) nonprofit szervezet gondozza, amely egy házaspár, Andrea Atzori és Irina Albu jóvoltából jött létre 2010-ben.

Remek a kilátás Forrás: Amici di Su Pallosu

Ők gondoskodnak arról, hogy a macskák ne szaporodjanak el túlságosan, ezenkívül folyamatos állatorvosi felügyeletet és napi kétszeri étkezést biztosítanak számukra.

Könnyű neki, ő itt született Forrás: Amici di Su Pallosu

„Az elmúlt három évben ide látogató tizenegyezer ember legalább húsz százaléka külföldi volt – nyilatkozta a The Local című lapnak Andrea Atzori. – Az emberek kíváncsiak, mert úgy tudják, hogy a macskák nem szeretik a vizet. Su Pallosun viszont a macskák a víz mellett nőnek fel, ezért nem félnek tőle.

tudják, hogy kell szórakoztatni a látogatókat.”

Csobbanjak egyet? Vagy inkább mégse? Forrás: Amici di Su Pallosu

A macskastrand látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A macskák nyugalma érdekében egyszerre maximum tíz látogatót fogadnak, és fél óránál tovább senki sem maradhat.

Szieszta a tengerparton Forrás: Amici di Su Pallosu

Az egyesület természetesen szívesen fogadja az adományokat, amellyel a látogatók hozzájárulnak az állatok gondozásának, etetésének költségeihez.

Tudják, hogy szórakoztassák el a látogatókat Forrás: Amici di Su Pallosu