Egymásnak estek a törölt járatok utasai

gatwick
Várakozás London Gatwick repülőterén
Vágólapra másolva!
Fegyveres rendőröknek kellett szétválasztani a verekedő utasokat a Gatwick repülőtéren. A sussexi rendőrséget azért hívták ki a déli terminálba, mert a Palma de Mallorcára, illetve a Madridba tartó utasok között verekedés tört ki az egyik kapunál, miután kiderült, hogy mindkét járatot törölték.  
Vágólapra másolva!

Jim Holder újságíró, aki családjával a spanyol szigetre szeretett volna eljutni, arról számolt be a Daily Mailnek, hogy az incidensre akkor került sor, amikor kiderült, hogy a Norwegian Air madridi járatát is törlik. Korábban ugyanis azt mondták az utasoknak, hogy csupán kétórás késéssel kell számolniuk.

A két járat utasait ezután visszakísérték a csomagokhoz, ahol a 180 csalódott embernek együtt kellett várakoznia. Két nő és két férfi összeszólalkoztak, és verekedés tört ki közöttük.

Gatwick Airport, Sussex, Egyesült Királyság Forrás: AFP/John Miller

A személyzet a pult mögé bújt

Jim Holder szerint sem a norvég légitársaság, sem a Gatwick repülőtér személyzete nem állt a helyzet magaslatán, nem tudták, mi a teendő, és nem tájékoztatták az utasokat. „A személyzet a check-in pultok mögé bújt a feldühödött utasok elől.”

Az újságíró szerint

a szervezetlenség és a kommunikációhiány vezetett odáig, hogy a helyzet elfajult,

és végül rendőri beavatkozásra volt szükség. Holder azt is hozzátette, a verekedés és a fegyveres rendőrök megjelenése különösen ijesztő, ha az ember mellett ott vannak a gyerekei.

Várakozás a Gatwickon (a kép illusztráció) Forrás: Flickr/Fabio Venni

A rendőrség szóvivője elmondta, éjjel 11:30-kor hívták ki őket a Gatwick repülőtérre a verekedő utasok miatt. Senki sem sérült meg és senkit sem tartóztattak le, de mindenkit kihallgattak.

Jim Holder és családja az elsők között hagyta el a repülőteret hajnali fél kettőkor, de mint mondta, a procedúra sokak számára valószínűleg jóval tovább tartott.