Megvan a magyarok legnépszerűbb célpontja idén nyárra

Adria, drágaság és tömeg az Adrián
Zsúfolt strand Vir szigetén
Vágólapra másolva!
Idén nyáron már nem Olaszország, hanem Horvátország a legnépszerűbb ország a Trivago.hu szálláskereső weboldal adatai szerint, néhány európai nagyváros iránt pedig jelentősen csökkent az érdeklődés. Magyarországon Siófok a nyerő.
Vágólapra másolva!

A toplista első helyezettei nem okoznak meglepetést, hiszen a magyarok legnépszerűbb külföldi célpontjairól van szó. Olaszországot idén megelőzte Horvátország az élen.

A horvát úti célok közül ezúttal a dalmát Makarska a legnépszerűbb.

Zsúfolt strand Vir szigetén Forrás: Lantos Gábor

Nincs túl nagy a változás Görögország tekintetében sem, amely 2016-ban is a harmadik legkeresettebb (Szárti települése, Paralia Katerini üdülőfaluja, valamint a Korfun levő Sidari szálláshelyei iránt érdeklődnek legnagyobb arányban a görög úti célok szerelmesei). Ugyanakkor a török és a német szállások kiestek a top 10-ből 2015 óta; idén – Ausztria, Montenegró és Bulgária után – Szlovénia és Csehország kerültek be a legnépszerűbb országok közé.

Forrás: Trivago.hu

A külföldi városok toplistáján jól látszik az olasz úti célok népszerűsége. Részben a foci-Eb-nek köszönhetően Marseille a negyedik legkeresettebb, és a francia főváros most is szerepel a top 10-ben.

Forrás: Trivago.hu

Csökkenő érdeklődés tapasztalható néhány európai nagyváros szálláshelyei iránt, ha összehasonlítjuk az elmúlt fél évben a Trivago.hu-n tett szálláskeresések számát az előző év első néhány hónapjában a 2015 nyarára irányuló keresésekkel. A görög úti célok általános népszerűsége ellenére Athén iránt kevesebben érdeklődnek tavaly nyárhoz képest, emellett

Brüsszel szállásaira sem kattintottak annyian az idén, mint 2015-ben.

Csak fürödni lehessen

Belföldön a balatoni szállások és az olyan fürdővárosok, mint Hajdúszoboszló, Gyula és Hévíz a legkeresettebbek.

Forrás: Trivago.hu

Ami a Magyarországra látogató külföldieket illeti, a németek idén nyáron is nagy számban érkeznek hozzánk. A Trivago.hu-n arányában a második legtöbb kattintás a lengyelektől érkezik a magyar szálláshelyekre, és idén sok brit, olasz, dán, holland utazó is nyaral majd nálunk.

A nyár legforgalmasabb hónapja egyértelműen július. A legkeresettebb hét nap idén nyáron a július 23. és július 30. közti időszak, a legtöbb szálláskeresés a Trivagón erre az időszakra összpontosult.

Szavazzon!

Ön mikor megy nyári szabadságra?