Olcsó fapados indul, ahol a kaja és a csomag is a jegyárban lesz

Amitsar Armitszár Aranytemplom
Szikh zarándok az armitszári Aranytemplomnál
Vágólapra másolva!
A társaság ráadásul a profitja felét jótékony célra fordítja.
Vágólapra másolva!

Teljesen új üzleti modellel tervezi működését a POP légitársaság, amelynek neve a People over Profit rövidítése. A név már maga is jelzi a cég filozófiáját, nevezetesen, hogy az üzleti szempontok mellett legalább olyan fontos szerepet szánnak a társadalmi felelősségvállalásnak.

Nem tipikus fapados

A társaság kezdetben két útvonalat tervez Londonból Indiába: az egyiket Amritszárba, a másikat Ahmadábádba. Egyikbe sincs még közvetlen légi járat az Egyesült Királyságból, a cég pedig elsősorban a család- és barátlátogató utasokra számít majd. Menetrendjét is családbarátnak tervezi.

Szikh zarándok az amritszári Aranytemplomnál Forrás: Wikipedia

A légitársaság a Stansted repülőtérről repülne Airbus A330-300 típusú gépekkel, amelyeken kizárólag turistaosztály lenne 378 üléssel. Bár a tervezett jegyárak még nem nyilvánosak, a cég alacsony viteldíjakat ígér, és

diszkont légitársaságként definiálja magát.

A fapadosoktól eltérően azonban a jegyárban benne van a snack, a meleg italok, az ülőhelyválasztás és 46 kilogrammnyi feladott csomag is.

Most gyűjtik a tőkét

A POP még 2016 vége előtt szárnyra kapna, de maga a társaság csak most kezdi a közösségi pénzgyűjtést a projekthez. Az elinduláshoz 5 millió font tőkét terveznek összeszedni. A befektetők 500 fontért „aranyútlevelet" kaphatnak, amely oda-vissza útra jogosít csúcsidőn kívül, valamint öt évig VIP-státuszt, ami extra csomag feladását és korlátlan jegynévváltoztatást foglal magában.

Hogy a cég a társadalmi felelősségvállalást komolyan gondolja, jelzi, hogy

profitja 51 százalékát jótékony célokra kívánja fordítani.

Ezenfelül olyan projekteket is támogat az Egyesült Királyságban és Indiában, amelyek semlegesítik az általa okozott ökológiai lábnyomot - írja a Telegraph.

Nyomornegyed Ahmadábádban Forrás: Flickr/Emmanuel Dyan

Az egymilliós Amritszár India északi részén, Pandzsáb államban található. Leghíresebb épülete a szikh vallás központjának számító Aranytemplom (korábbi beszámolónkat itt olvashatja a városról). Ahmadábád viszont Gudzsarát állam legnagyobb városa, több mint 7 millióan lakják. Textilmúzeumán túl 15. századi citadellája és régi mecsetjei is érdekesek lehetnek a turistáknak.

Szavazzon!

Ön szerint életképes lesz a projekt?