Újabb gyönyörű városba indít járatot a Wizz Air

Porto Porugália
Porto történelmi városrésze a világörökség része
Vágólapra másolva!
Szeptember 4-től heti két, szerdánként és vasárnaponként közlekedő járattal új útvonalat indít a Wizz Air Budapest és Porto között.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air tavaly márciusban indított járatokat Budapest és Lisszabon között, és Portugália hamar az üzleti és szabadidős utazók egyik kedvenc budapesti úti céljává vált. Idén áprilistól ráadásul a TAP portugál légitársaság leállította járatát a két főváros között, így

a Wizz Air egyedül maradt az útvonalon.

A Wizz Air új festése Forrás: Wizz Air,Arpad Foldhazi

Porto idén májusban került be a Wizz Air hálózatába Varsóból induló járataival, szeptembertől pedig már Budapesttel is össze lesz kötve. A legolcsóbb jegyet egy irányba kis kézipoggyásszal a járatindítás napján kínálja a társaság: már 8990 forintért el lehet repülni a portugál városba, a Wizz Discount Club-tagoknak pedig 6090 forintért.

A további időpontokra ennél jellemzően drágább a jegy,

ahogy visszafelé is többet kell fizetni. Inkább a 18-21 ezer forintos egyirányú jegyek vannak túlsúlyban, de például egy október 5–9-i hosszú hétvégét meg lehet járni 21 180 forintból is.

Érdemes meglátogatni

Az Észak-Portugáliában található Porto Európa egyik legrégebbi és legkarizmatikusabb városa. Híres romantikus hangulatáról, gyönyörű építészetéről és festői városközpontjáról, amely az UNESCO-világörökség részét képezi. Itt írtunk róla korábban beszámolót.

Porto történelmi városrésze a világörökség része Forrás: hemis.fr/GUIZIOU Franck / hemis.fr/Guiziou Franck

2016-ban a Wizz Air már összesen tíz új útvonalat jelentett be és indít el Budapestről Nizza, Baden-Baden, Reykjavík, Liverpool, Ibiza, Bukarest, Szófia, Porto, Fuerteventura és Lanzarote célállomásokra.