A legolcsóbb és legdrágább strandok Budapesten

Csillaghegyi strand
Vágólapra másolva!
Minél beljebb van, annál drágább. Ha spórolni akar, érdemes kicsit többet utazni.
Vágólapra másolva!

A hamisítatlan nyári időjárás most már azokat is strandolásra készteti, akik idén még nem voltak. Nem mindegy azonban, hogy mennyiért tesszük ezt. Összeállítottunk egy emelkedő árlistát azok számára, akik a fővároson belül szeretnének a víz mellett hűsölni. A listára nem vettük fel azokat a gyógyfürdőket, amelyek nem kifejezetten szabadtéri strandolásra jók, azokból az uszodákból azonban válogattunk néhányat, amelyek kültéri medencével is rendelkeznek.

Olcsótól a drágáig

A belépők árait az internetről szedtük össze, és

az egyszerűség kedvéért csak a napi felnőttjegyárakat tesszük közzé.

A további kedvezményekről a belinkelt oldalakon lehet információt szerezni.

1. Csillaghegy

Belépő: 1000 forint

Forrás: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A budai oldalon lévő három nagy északi strand közül a Csillaghegyi strand a legnagyobb. Tiszta, langyos vizén kívül változatos domborzati viszonyaival is kitűnik a fővárosi strandok közül. A fákkal sűrűn beültetett, erdőszerű részek váltakoznak teraszosan kialakított napozóterületekkel.

További információk itt.

2. Újhegyi Uszoda és Strandfürdő

Belépő: 1200 forint

A kőbányai uszodában a beltéri medencéken kívül egy 25 méteres külső medence fogadja a látogatókat, valamint egy kismedence a gyermekeket.

További információk itt.

3. Paskál

Belépő: 1400 forint

Budapest legfiatalabb strandfürdője, a parkosított terület közel 30 ezer négyzetméter. Vize nátriumot is tartalmazó kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos kloridos hévíz, melynek fluoridion-tartalma is jelentős.

További információk itt.

4. Csepeli Strandfürdő

Belépő (hétköznap/hétvégén): 1300/1600 forint

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A Csepeli Strandfürdőben parkosított környezetben egész nyáron élvezhető a termálmedence, a gyermekmedence, a strandmedence vagy az élménymedence gyógyító és pihentető vize, sőt 2013 óta már télen is lehet fürdőzni.

További információk itt.

5. Nyéki Imre Uszoda

Belépő: 1800 forint

Az albertfalvai uszoda nyáron külső medencékkel üzemel parkosított területen.

További információ itt.

6. Pünkösdfürdő

Belépő (hétköznap/hétvégén): 1800/1900 forint

A strandfürdő 1935-ben létesült a Duna partján, Hajós Alfréd tervei alapján. A rózsalugasok között három medence van. Terebélyes fákkal borított zöld területe pihenést, felüdülést nyújt vendégei számára.

További információk itt.

7. Dagály

Belépő (szerda/hétköznap/hétvége): 1600/2000/2400 forint

A fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit, amely a későbbiek során kibővült többek között az 1956-ban átadott 50 m-es uszodával. Jelenleg 8 különböző formájú és hőmérsékletű medence található a kellemes, festői környezetben.

További információ itt.

8. Római

Belépő (hétköznap/hétvégén): 2400/2700 forint

1964-ben megnyílt az újjávarázsolt strand, mely a mai napig megőrizte akkor kialakított formáját. 2000-ben a strand három medencéjét korszerűsítették: a medencék szűrőforgatóval lettek ellátva. A strandmedence élménymedencévé alakult csúszdával, nyakzuhannyal és pezsgőztetővel, a gyermekmedence pedig játszóparadicsommá vált.

További információ itt.

9. Palatinus

Belépő (hétköznap/hétvégén): 2800/3200 forint

Forrás: ORFK/H. Szabó Sándor

A Palatinus strandfürdő volt Budapesten az első fürdő, amely a szabadban való fürdőzést tette lehetővé. Az 1919 óta üzemelő, de véglegesen 1921-ben megnyitott strand három medencével és egy dunai ún. kosaras uszodával rendelkezett. A népszerű hullámmedence1937-ben épült. Az élménymedencébe sodrófolyosó, buzgár, vízsugármasszázs, nyakzuhany és látvány szökőkutak lettek beépítve. A strandon 2013-ban felújították a termálmedencét és óriáscsúszdákat építettek.

További információ itt.

10. Holiday Beach Klub

Belépő: 4300 forint

Budapest egyik legszebb fekvésű csendes övezetében, közvetlenül a Duna partján, a Római- parton várja vendégeit. A több mint egyhektáros parkban fűtött élményfürdő, sport- és gyermekmedencék, fürdőház napozóterasszal és pool-bárral, szaunák, teniszpályák kaptak helyet.

További információ itt.

11. Gellért

Belépő (hétköznap/hétvégén): 5100/5300 forint

A világszerte ismert és a külföldiek által igen kedvelt, szecessziós stílusban épült Gellért Gyógyfürdő és Szálló 1918-ban nyitotta meg kapuit, majd 1927-ben a hullám strandfürdővel és 1934-ben a pezsgőfürdővel bővült. A napjainkban végzett korszerűsítések során az uszodában levő ülőmedence és a kültéri ülőmedence megújult.

További információ itt.

12. Széchenyi

Belépő (hétköznap/hétvégén): 5200/5400 forint

Forrás: MTI/Friedmann Endre

A Széchenyi Gyógyfürdő gyógyvize Budapest második legmélyebb kútjából 1246 méter mélyről 76 °C hőmérsékleten érkezik a felszínre. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára 21 medence közül választhatnak a vendégek. Az élménymedencében sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár működik.

További információ itt.

13. Aquaworld

Belépő: 5890 forint

Az Aquaworld Resort Budapest komplexum összesen 86 ezer négyzetméteren terül el; az épületek összes szintterülete 54 ezer négyzetméter. A komplexum fürdője két részből áll: az Aquaworld Budapest élményfürdőből, illetve a Aquaworld Resort Budapest szálloda fürdőjéből, ahol összesen 21 medence található. A medencék egyesített vízfelülete meghaladja a 3300 négyzetmétert.

További információ itt.