Előbbre léphet a biztonsági listán a Wizz Air

2016.07.18. 15:43

Megszerezte a regisztrációt az IATA üzemeltetésbiztonsági auditján.

A Wizz Air megszerezte a regisztrációt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) üzemeltetésbiztonsági auditján (IOSA), ami a légiközlekedési iparág legmeghatározóbb biztonsági elismerése – jelentette be a társaság. A cég közleménye leszögezi: „2004-es indulása óta a Wizz Air jelentős időt és energiát fordított arra, hogy világszínvonalúvá fejlessze biztonsági kultúráját, biztonsági folyamatait, valamint dolgozóinak képzését és fejlődését."

Képünk illusztrációForrás: Wizz Air/Földházi Árpád

Az IOSA rendszer a légitársaságok biztonsági értékelésének világszerte elismert standardja, amely a légitársaságok biztonságmenedzsmentjét, ellenőrzési rendszereit és folyamatait vizsgálja. A Wizz Air értékelését az IATA által elismert hat auditáló szervezet egyike, az AQS végezte.

"A Wizz Air elkötelezett arra, hogy működésének minden területén a legmagasabb színvonalat érje el" – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. Hozzátette: „Büszkék vagyunk arra, hogy megszereztük az IOSA regisztrációt, amely megerősíti a biztonság kultúráját, melyet vállalatunkban megalapoztunk. A biztonság első számú prioritásunk, és ügyfeleink annak tudatában élvezhetik a WIZZ alacsony viteldíjait és kiváló fedélzeti szolgáltatásunkat, hogy mindeközben biztos kezekben vannak."

Javulhat a helyezés a rangsorban

Az IOSA audit elnyerése javíthatja a cég helyezését az AirlineRatings biztonsági listáján is. Az elemző cég több szempont alapján ad pontokat az egyes légitársaságoknak, az egyik épp az, hogy rendelkezik-e IOSA-regisztrációval. Ráadásul ezért rögtön két pontot is ad a megszerezhető hétből, így a Wizz Air az eddigi 4 helyett 6 pontos légitársaság lehet. A legutóbbi értékeléskor egyébként a világ legbiztonságosabb légitársaságának címét az ausztrál Qantasnak ítélték oda (erről bővebben itt írtunk).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK