Máris be kellett zárni a világrekorder üvegpadlós hidat

Horizontal
A visitor poses for a photograph on the world's highest and longest glass-bottomed bridge above a valley in Zhangjiajie in China's Hunan Province on August 21, 2016. / AFP PHOTO / FRED DUFOUR
Vágólapra másolva!
Tízszer annyian akartak átmenni, mint amennyit elbír.
Vágólapra másolva!

Alig két hete nyitották meg Kínában a világ leghosszabb és legmagasabb üvegpadlós hídját, de máris be kellett zárni. A kínai Csangcsiacsie Nemzeti Parkban átadott látványosság

naponta nyolcezer látogatót képes fogadni, ám tízszer annyi ember szeretne átkelni rajta

mondta a CNN-nek a park szóvivője. Arra a kérdésre, hogy az üveg megrepedt-e vagy eltört-e, a szóvivő azt mondta, nem volt probléma, és baleset sem fordult elő.

Egy látogató fényképezkedik az üvegpadlós hídon Forrás: AFP/Fred Dufour

Arról egyelőre nincs információ, mikor nyitják meg újra a hidat. A zárva tartás alatt a működtetők igyekeznek javítani az infrastruktúrán, beleértve a parkolóhelyeket, a jegyfoglalást és az ügyfelek kiszolgálását. A látogatók arra panaszkodnak, hogy mindenhol szemét van, és nem lehet sehol ásványvizet kapni.

Forrás: AFP/Fred Dufour

A 430 méter hosszú, hat méter széles és 300 méter magasan átívelő híd egyszerre 800 embert bír el. Padlója három réteg edzettüveg lapból áll, a 99 lap háromszor 4,5 méteres, és 15 milliméter vastag.

Forrás: AFP/Fred Dufour

További képeket itt nézhet meg a hídról.