A Trónok harcával csábítana turistákat Aleppóba Szíria

Szíria Aleppó turizmus kampányfilm
Vágólapra másolva!
Újabb meghökkentő kampányfilm a polgárháború sújtotta országból.
Vágólapra másolva!

A véres polgárháború sújtotta Szíria nem az a hely, amely elsőként az eszébe jutna valakinek, ha külföldi nyaralását tervezi. Az ország idegenforgalmi minisztere viszont nem az az ember, aki lehetetlen feladatnak érezné a turisták becsalogatását.

Aleppó, mint turistacélpont

Szíria kormánya egy olyan promóciós videót tett közzé a napokban, amely panorámaképet mutat Aleppónak a kormányerők által ellenőrzött részéről. A film alatt a népszerű tévésorozat, a Trónok harca zenéje megy. A felvételen légi felvételek láthatók széles, zöld sugárutakról és úszómedencékről.

Ezek a képek köszönőviszonyban sincsenek a város lázadók által ellenőrzött keleti részével, ahol

250 ezer embernek kell elviselnie a napi bombázásokat,

és ahol egész háztömböket tettek a földdel egyenlővé. Bassár el-Aszad kormánya annak ellenére próbál meg turistacélpontot faragni Aleppóból, hogy ott készült nemrég az a világot bejárt, megrázó kép is, amelyen egy vérrel és porral borított kisfiú látható egy mentőautóban egy légicsapás után.

A szír kormány legújabb promóciós videója nem az egyetlen, amely népszerűsíteni igyekszik az országot a turisták körében. A múlt hónapban például egy tengerparti üdülővárosról, Tartúszról lehetett idilli felvételeket látni egy kampányfilmben.

Egy másik videó egy keresztény fesztivált mutatott be Malulában, ahol még beszélik Jézus Krisztus nyelvét, az arámit. Ezt a hegyvidéki várost az al-Kaída terrorcsoporthoz kapcsolódó lázadók foglalták el 2013-ban, a szír kormány pedig 2014 áprilisában foglalta vissza – írja a CNN.

A szír állami hírügynökség a múlt héten Aleppó „mozgalmas éjszakai” életéről közölt videót, cáfolatul azokra a véleményekre, hogy Aleppó a világ egyik legveszélyesebb városa lenne.

Szavazzon!

Önnek mi a véleménye a kampányfilmekről?