Fantasztikus panorámával nyílt kilátó Budapesttől nem messze

prédikálószéki kilátó
Dömös, 2016. október 22. Kilátás a prédikálószéki kilátóról az avatás napján, 2016. október 22-én. a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb pontján, a tengerszint felett 639 méteren álló, 12 méteres kilátót a Pilisi Parkerdő Zrt. építtette. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Felavatták a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb pontján található prédikálószéki kilátót. A 639 méteren álló, 12 méteres kilátót a Pilisi Parkerdő Zrt. építtette.
Vágólapra másolva!

A betonalapon álló, 12 méter magas, 70 m2 bruttó alapterületű faépítmény három, felfelé haladva egyre szélesedő teraszáról

fokozatosan nyílik meg az egész Dunakanyar panorámája.

Az egyes szinteken a térségben jelentős szerepet játszó magyar királyok emlékét elevenítik fel a kézzel festett, egyedi tájékoztató táblák. Az új kilátó a kor követelményeinek megfelelő szolgáltatásokat is nyújt a látogatóknak: tetején két webkamerát helyeztek el, és környékén ingyenes wifikapcsolat is elérhető.

Gyönyörű panoráma fogadja a látogatókat Forrás: MTI/Kovács Attila

A természetjárók körében nemcsak a fantasztikus panoráma miatt népszerű a Prédikálószék hegycsúcsa, hanem például az elérhető közelségben lévő, szintén rendkívül frekventált kirándulócélpontok,

a Rám-szakadék és a Vadálló-kövek miatt is.

Évente sok százezren döntenek úgy, hogy erről a csúcsról tekintenek körbe a térségre, vagy pihennek meg és piknikeznek egyet a rendelkezésre álló padokon és asztalokon.

Folynak a fejlesztések

A Pilisi Parkerdő Zrt. az általa kezelt erdőkben évente csaknem 20 millió látogatónapot regisztrál, ezért a közjóléti feladatok ellátása kiemelt feladatként szerepel a tevékenységi körei között: közel 1000 kilométernyi karbantartott erdei túraútvonalat, továbbá a 2016 áprilisában átadott Pilis Bike 330 km-nyi erdei kerékpáros úthálózatát kínálja az idelátogatóknak.

A prédikálószéki kilátó az avatás napján Forrás: MTI/Kovács Attila

Az elmúlt időszak kiemelt közjóléti és turisztikai fejlesztései között ezen túl a Som-hegyi Turistaházat, a pilis-tetői Boldog Özséb-kilátót, a piliscsabai Dévényi Antal-kilátót, a hármashatár-hegyi Guckler Károly-kilátópontot, a Hármashatár-hegyi Turistaházat, és most a prédikálószéki kilátót találhatjuk. Az elmúlt 15 évben a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó infrastrukturális, természetvédelmi és turisztikai beruházások összköltségvetése meghaladta a másfél milliárd forintot.

Forrás: MTI/Kovács Attila
Forrás: MTI/Kovács Attila
Forrás: MTI/Kovács Attila

Szavazzon!

Önnek tetszik az új kilátó?