Budapestet és Egert választják a legtöbben a hosszú hétvégén

magyar terek
Eger, Dobó István tér az egri várból fényképezve
Vágólapra másolva!
A kikapcsolódni vágyók körében a belföldi úti célok közül a főváros, Eger, valamint a fürdővárosok iránt a legnagyobb az érdeklődés a közelgő hosszú hétvégén – derül ki a Trivago.hu szálláskereső weboldal legfrissebb adataiból.
Vágólapra másolva!

A népszerű városok közül a legtöbbet Egerszalókon, Visegrádon és Hévízen szánunk szállásra, ahol az átlagos kattintott ár a Trivagón (egy éjszakára, két főre) 28-29 ezer forint. A pécsi szállások között ezzel szemben jóval kevesebbért, átlagosan 16 ezer forintért szemezgetnek a hosszú hétvégére a magyar vendégek.

Trivago belföld Forrás: Trivago.hu

Azok közül, akik egy rövid külföldi kiruccanást terveznek,

Prága, Róma és Bécs a legnépszerűbb,

de sok keresés irányul Párizs, London és Krakkó szálláshelyeire is a Trivagón. A legtöbbet, átlagosan több mint 40 ezer forintot Velencében és Londonban hajlandók fizetni a szállásért a magyar utazók, míg Krakkóban vagy az ugyancsak népszerű Zakopanéban 20 ezer forint körüli az átlagos kattintott ár.

Trivago külföld Forrás: Trivago.hu

Az utolsó pillanatban foglalóknak nincs könnyű dolga.

A szálláshelyek telítettsége a népszerű vásorokban rendkívül magas; a trivagón elérhető szállásokat figyelembe véve Budapesten 90%-os, Egerben 98%-os, Hajdúszoboszlón 84%-os a foglaltság, Visegrádon és Egerszalókon pedig már csak néhány szoba elérhető.

Szavazzon!

Ön tervez utazást a hosszú hétvégére?