90 ezer forintot kap, ha elutazik erre a karibi szigetcsoportra

2017.01.04. 11:33

Az Amerikai Virgin-szigetek így szeretné ösztönözni a turizmust.

A Karib-térség a világ egyik legnépszerűbb üdülőhelye ilyenkor télen, hiszen rengetegen igyekeznek oda menekülni Európából és Észak-Amerikából a hideg időjárás elől. A turistákért azonban sokan versenyeznek. A legnagyobbak – a Dominikai Köztársaság, Puerto Rico, Kuba, Jamaica és a Bahamák – mellett a kisebb szigetek is szeretnének nagyobb szeletet hasítani maguknak a tortából.

Gáláns ajánlat, feltételekkel

Az Amerikai Virgin-szigetek most sajátos eszközzel próbálja becsalogatni a vendégeket. Minden egyes turistának, aki idén legalább négy éjszakát tölt az országban, 300 dollárt, azaz mintegy 90 ezer forintot fizet – írja a Telegraph.

Trunk Bay strandja az Amerikai Virgin-szigetekhez tartozó St. John szigeténForrás: robertharding/Gavin Hellier/Gavin Hellier

A gáláns ajánlat elsőre jól hangzik, de vannak egyéb feltételei is. Az utat ugyanis kizárólag a szigetek hivatalos turisztikai oldalán keresztül lehet foglalni. Az utalványt pedig „történelmi/kulturális túrákra és tevékenységekre” lehet beváltani, amelyeket a kiválasztott helyi hotelek szerveznek.

Az Amerikai Virgin-szigetek az Egyesült Államok külbirtoka, fővárosa Charlotte Amalie. Földrajzilag a Virgin-szigetek része, közel van a Brit Virgin-szigetekhez, amely az Egyesült Királyság tengerentúli területe. Az Amerikai Virgin-szigetek négy fő és sok kisebb szigetből áll. A nagyobb szigetek St. Thomas, St. John, St. Croix és a Water Island. A szigetek teljes szárazföldi területe 346 négyzetkilométer, és körülbelül 100 ezren lakják.

A promócióval az átadási nap 100. évfordulójáról kívánnak megemlékezni, amikor Dánia 25 millió dollárért átadta a szigeteket az Egyesült Államoknak. Az eseményt minden év március 31-én utcai parádékkal és helyi ételekkel ünneplik meg a lakosok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK