Külföldi turistákat mentettek egy égő vietnami hajóról

Halong-öböl égő hajó
Vágólapra másolva!
A festői szépségű Halong-öbölben nem ez volt az első tűzeset.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki egy turistákat szállító vietnami sétahajón a Halong-öbölben a Titop sziget közelében. A hajón tartózkodó 21 személy közül mindenkit kimenekítettek, és sértetlenül partra szállítottak.

Köztük volt 14 külföldi turista is.

Forrás: Youtube/Daily News

A hajó az előző éjszakát az UNESCO világörökségi listáján is szereplő öbölben töltötte, és épp visszaindult Tuan Csau kikötőjébe, amikor felcsaptak a lángok. A turistákat egy idegenvezető és hatfős személyzet kísérte. Az utasok kártérítést kértek a helyi hatóságoktól – írja a Tuoitrenews.

Többször is előfordult

Nem ez volt az első eset, hogy a Halong-öbölben tűz üt ki egy sétahajón. Tavaly májusban 36 külföldi turistának és az idegenvezetőnek kellett a vízbe ugrania, hogy mentse az életét, később kimentették őket. 2015 februárjában is kigyulladt egy sétahajó, arról 16 külföldi utast kellett kimenteni.

A Halong-öbölbe nem véletlenül özönlenek a turisták Forrás: leemage/©Godong/Leemage/Michel Gounot / Godong

A Halong-öböl Vietnam egyik kiemelkedő látványossága, hiszen

a tengerben több ezer mészkőszikla között lehet hajókázni.

A turisták általában egy-két éjszakát töltenek az ott bérelhető sétahajókon vagy valamelyik szigeten. Az Origo utazás rovatában két beszámolót is olvashatnak az ottani élményekről, az egyiket itt olvashatja, a másikat itt.