Mégsem kínált ingyenjegyet a magyaroknak a Qatar Airways

Qatar Airways Boeing 777
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Először csak elhalasztották, majd törölték az akciót. A döntést nem indokolták.
Vágólapra másolva!

Magyarázat nélkül lefújta a Qatar Airways a Magyarországot is tartalmazó országcsoport számára azt az akciót, amelynek keretében bizonyos célpontokra ingyenjegyet kínált. Amint arról az Origo nemrég beszámolt, a katari légitársaság a Treasure Hunt nevű akcióját az egyes országok számára más és más napra hirdette meg.

Magyarország esetében ez január 12-e lett volna.

Akkor azt írták, hogy az akciót elhalasztják, és később adnak információt az új dátumról, később azonban magyarázat nélkül törölték a lehetőséget.

A fenti kép már nem elérhető a Qatar Airways akciós oldalán Forrás: Qatar Airways

Az akció arról szólt volna, hogy meg kellett nézni egy videót, amelynek alapján kideríthető, mely célpontokra szól a promóció. Ezután végig kellett keresgélni a dátumokat, amelyek közé elrejtették a 0 forintos jegyeket. A jegyek turistaosztályra szóltak, és a reptéri illetéket nem tartalmazták.

Összeomlott a rendszer?

Egy olvasónk arról tájékoztatta az Origót, hogy a halasztást azután írta ki a Qatar Airways, hogy a rendszer összeomlott. Tavaly ősszel már volt egy hasonló akciója a társaságnak, és akkor is ez történt. Akkor – eltérően a mostanitól – valóban volt pótalkalom, de rendkívül lassú volt a rendszer, így esélytelen volt megtalálni az ingyenjegyeket.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Kurush Pawar

Az ügyben megkerestük a Qatar Airwayst. Többek között azt szerettük volna megtudni, miért fújták le akciót a Magyarországot is tartalmazó országcsoport számára, valóban számítógépes túlterhelés okozta-e a problémát, és ha igen, nem lehetne-e kezelni ezt, különösen, hogy már korábban is előfordult. Kérdéseinket egy hete küldtük el a légitársaságnak, amint megérkeznek a válaszok, frissítjük a cikket.