Pazar drónfilm készült a Bükkről

2017.02.11. 16:38

Sokan túráznak erre, de így még nem láthatták gyönyörű hegységünket.

Pazar drónfilm került fel az egyik videómegosztóra a Bükkről, Magyarország egyik legszebb hegységéről. Készítője Nagy Péter, akinek az eredeti végzettsége tájvédő geográfus. Korábbi munkahelyén egy kalitkába zárt madárnak érezte magát, és Budapestet sem tudta megszokni – mesélte az Origónak. Szabadság iránti vágya a repülés és a természet különös kapcsolatában bontakozott ki.

Lassan két éve járja drónnal a Kárpát-medencét, és nyaktörő helyeken, körülmények között próbálja a madarak szemével látni a szebbnél szebb tájakat. Múlt nyáron például a Radnai-havasokban majdnem otthagyta a fogát egy viharban. Egy-egy komolyabb téma elkészítése akár hónapokba is telhet. Így volt ez ennél a Bükkről szóló filmnél is, amelynek során 226 km-t gyalogolt 9292 méternyi szintemelkedéssel.

Célom, hogy a csodás természeti értékeink híre messze földre is eljusson, és ne csak a hazai közönséget kápráztassa el. Úgy tűnik, ez már sikerült is, hiszen érkezett hozzám visszajelzés Délkelet-Ázsiából vagy épp Dél-Amerikából, hogy szívesen ellátogatnának a Bükkbe" – osztotta meg velünk örömét Nagy Péter.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK