Szarvassal ütközött egy utasszállító

2017.02.16. 10:52

A PSA Airlines Canadair CRJ-700 típusú gépe az American Airlines megbízásából az amerikai Charlotte-ból Gulfportba tartott a fedélzetén 44 emberrel. Amikor elhagyták a repülőteret, és megkezdték az emelkedést, a személyzet jelentette, hogy egy nagy csattanást hallottak.

Mivel a futópályán egy szarvastetemet találtak, a repülő visszafordult, és tett egy kört alacsony magasságban, hogy a földről megnézzék a sérülést. Mind a három futómű megfelelő helyzetben volt, de úgy tűnt, a gép jobb oldalából permet száll ki. Eközben egy pilóta jelezte, hogy a jobb hajtóműnél szivárgást észlelt.

A készenléti egységek felkészültek a gép fogadására. 30 perccel a felszállás után a repülő rendben leszállt, és nagy sebesség mellett elhagyta a futópályát, majd megállt. Az utasok a beépített lépcsőn gyorsan elhagyták a gépet, és busszal szállították el őket a terminálba. Személyi sérülés nem történt.

A készenléti egységek lezárták a futópályát, és habbal terítették be a repülőt. A jelentésük szerint a betonon sok üzemanyag volt. A repülő jobb szárnya megsérült – írja az Aviation Herald.