Egy év börtönt kaphat a halakat kenyérrel etető nő

2017.02.21. 16:29

Letartóztattak egy 53 éves orosz nőt Thaiföldön, amiért kenyérrel etette a halakat egy korallzátony mellett. Olga Szmirnovát Koh Racha Plab Pla nevű strandján kapták el, tettéről videó is készült. A turistát Csalong rendőrségén tartják őrizetben. 

A nőt 3000 dollárnak (874 ezer forint) megfelelő óvadék ellenében engednék szabadlábra a bíróság ítéletéig, neki azonban nincs ennyi pénze – közölte a thaiföldi orosz konzulátus egyik munkatársa a RIA Novosztyi hírügynökséggel. A turistát a környezetvédelmi törvény megsértése miatt egy év börtönre, 100 ezer baht (831 ezer forint) megfizetésére vagy mindkettőre büntethetik – írja az Rt.com

Nagyon szigorúan vesszük ezt. Meg kell fizetnie az óvadékot, és Thaiföldön kell maradnia, amíg az ügyéről dönt a bíróság" – mondta helyi médiának tengeri és tengerparti környezetvédelemért felelős hatóság elnöke. Miután letartóztatták, a nőnek megmutatták azoknak a plakátoknak az egyikét, amelyeket figyelmeztetésül az egész szigeten elhelyeztek. 

Tényleg komolyan veszik

Tavaly májusban egy kínai turistát és vezetőjét tartóztatták le a halak etetéséért egy Phuket melletti szigeten. Januárban pedig egy másik kínai turistát bírságoltak meg 100 ezer bahtra, mert papagájhalra vadászott. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK