Legoland épül Nyíregyházán

Legoland Discovery Centre in Berlin
Head modeller Olaf Reichert working on a reproduction of the Berlin fan fest for the European Soccer Championship 2016 at Legoland Discovery Centre in Berlin, Germany, 7 June 2016. PHOTO: BRITTA PEDERSEN/dpa
Vágólapra másolva!
Három éven belül felépítik Európa ötödik Legoland Discovery Centerét.
Vágólapra másolva!

Jó hírt jelentett be a nyíregyházi polgármester a Facebook-oldalán a kisgyermekes családoknak. Kovács Ferenc ugyanis arról számolt be, hogy 2020-ig felépítik a városban Európa ötödik Legoland Discovery Centerét.

Ezek a Legoland Parkok kisebb verziói,

vannak bennük legókockákból épített makettvárosok, kisvonat, játszóház és 4D-s mozi. Jelenleg 18 működik belőlük a világon, ebből négy Európában: Berlinben, Oberhausenben, Manchesterben és Isztambulban.

Az alábbi videón a manchesteri élménypark látható:

A nagy Legoland Parkokból összesen hat működik a világon, ebből három Európában: a dániai Billundban, az angliai Windsorban és a németországi Günzburgban. Az első kettőről itt olvashatja korábbi beszámolónkat.

A beruházáshoz Nyíregyháza 9,5 milliárd forintos támogatást nyert el. A támogatás annak köszönhető, hogy a Balaton, Sopron és környéke, a Tokaji borvidék mellett a Nyírséget – benne Nyíregyházát – és a Felső-Tiszát is kiemelt turisztikai térségnek nyilvánította a kormányzat – írja a város honlapja. Az elképzelések szerint a 2020-ig tartó uniós gazdasági ciklusban így összesen 105 településen 49 kiemelt, idegenforgalmat növelő beruházás valósulhat meg.

További fejlesztések is lesznek

A Legoland Discovery Center felépítése mellett 5,8 milliárd forintból fejleszthetik az állatparkot, 3,1 milliárd forintos forrást biztosítanak a Hotel Sóstó Spa and Resort négycsillagos szálloda építésére, 1,5 milliárd forintból szépítik a Sóstói Múzeumfalut, 1,1 milliárd forintot fordítanak a szabadtéri színpad megújítására, 1 milliárdot a Sóstógyógyfürdő fejlesztésére, 280 milliót pedig a Bencs-villa felújítására.