Sokba lesz ez az utazás a randalírozó nőnek

Lufthansa Boeing 747
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
A Lufthansa szóvivője, Bettina Rittberger nem emlékszik hasonló esetre a légitársaság történetében: „Rendkívül ritkán fordul elő, hogy le kell szállítanunk egy utast. Legtöbbször a légiutas-kísérőknek sikerül megnyugtatniuk a randalírozó utasokat" – nyilatkozta a szóvivő a Merkur című német lapnak.
Vágólapra másolva!

A „renitens hölgy“, ahogy a szóvivő nevezte, múlt szerdán utazott Los Angelesből Münchenbe, és olyan kavarodást okozott a gépen, hogy a kapitány úgy döntött, kényszerleszállást hajt végre Izlandon, és megszabadul az őrjöngő utastól.

A keflavíki repülőtéren rendőrök várták a nőt, aki alkohol vagy drog hatása alatt állt,

durván inzultálta a személyzetet, és óriási felfordulást okozott a fedélzeten. A kapitány úgy látta, hogy ilyen körülmények között nem lehet biztonságosan folytatni az utat, ezért döntött a kényszerleszállás mellett.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/BriYYZ

Meg kell fizetnie a kényszerleszállás költségét

Az Izlandon őrizetbe vett nőnek meg kell fizetnie a viselkedéséért. Hogy pontosan mennyi az izlandi kényszerlandolás költsége, még nem lehet tudni, az ár a gép nagyságától, zajszintjétől, károsanyag-kibocsátásától, illetve az utaslétszámtól függ. A müncheni reptér szóvivője szerint

náluk egy hasonló eset nagyjából 8000 euróba (közel két és fél millió forintba) kerülne.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség szerint egyre növekszik a „problémás” utasok száma. 2007 és 2015 között 49 000 olyan eset történt, amikor a légiutas-kísérőknek ittas, üvöltöző, kötözködő, verekedő utasokkal kellett megküzdeniük.