Újranyílt a hotel, amelynek strandját vér áztatta

Marhaba hotel Kantaoui Bay Tunézia
Tunisian employees set up deck chairs on the beach of the Imperial Merhaba Hotel in Port el-Kantaoui, on the outskirts of Sousse south of the capital Tunis on April 21, 2017. The hotel at the resort of Port El Kantaoui near Sousse reopened this week, rebranded the "Kantaoui Bay", after it remained closed for two years following an attack by a Tunisian gunman which was claimed by the Islamic State (IS) group. The gunman, Seifeddine Rezgui, shot dead 38 tourists -- including 30 Britons -- on June 26, 2015 after he pulled a Kalashnikov rifle from inside a furled beach umbrella before he was killed himself by police. / AFP PHOTO / FETHI BELAID
Vágólapra másolva!
Két éve 38 embert mészárolt le ott egy terrorista, most megerősítették a biztonságot.
Vágólapra másolva!

Más néven nyitották újra azt a tunéziai szállodát, ahol 2015 júniusában 38 emberrel – köztük 30 brit turistával – végzett egy terrorista. Az Imperial Marhaba Hotel a spanyol Riu szállodalánctól átkerült a német Steigenberger-csoporthoz, amely Kantaoui Bay néven indította újra az üzletet.

Szörnyű mészárlás

2015. június 26-án délben egy Seifeddine Rezgui nevű terrorista vendégnek öltözve besétált a Szúszától 10 kilométerre északra lévő Imperial Marhaba Hotel strandjára. A hotel 77 százalékos kihasználtsággal üzemelt épp, összesen 565 vendéget elszállásolva, többnyire Nyugat-Európából. A terrorista a strandon elővette Kalasnyikov gépfegyverét, amelyet egy napernyőbe rejtett, és tüzet nyitott a strandolókra, valamint az útjába eső vendégekre. Összesen 38 embert ölt meg, mielőtt a biztonsági őrök végeztek vele. Ez volt a legvéresebb terrortámadás Tunézia történetében, többen haltak meg, mint három hónappal korábban a Bardo múzeumban elkövetett merényletben, amelynek 22 áldozata volt. A merénylőt az Iszlám Állam küldte.

idézi a Telegraph Zohra Driss hoteltulajdonost. – Azon a napon, amikor újranyitottunk, csak az áldozatokra és a családjukra tudtam gondolni."

Tavaly, az egyéves évfordulón táblát helyeztek el a strandon az áldozatok emlékére Forrás: AFP/Fethi Belaid

Az új tulajdonos 6 millió dinárt (690 millió forint) költött a felújításra. Mindent megváltoztattak, a dekorációt, a színeket, a bútorokat, a kertet. A szálloda közel 200 embert foglalkoztat.

A merénylet nyomán természetesen biztonsági intézkedéseket is hoztak.

Most kerítések és mozgó járőrök igyekeznek javítani a biztonságot, ami persze kicsit elüt az idilli tengerparti látványtól. Ezenfelül 500 ezer dinárt (58 millió forint) költöttek biztonsági kamerákra és szkennerekre, és külön szoba van a hotel és környezete megfigyelésére.

Kattintson a képre, és nézze meg galériánkat az újranyitott szállodáról! Forrás: AFP/Fethi Belaid

Egyelőre előszezon van, így nem sok a vendég. A tulajdonos azonban optimistán tekint a jövőbe, és 90 százalékos kihasználtságot remél a nyárra. Driss nagy keresletet lát a német, orosz, algériai és hazai vendégek részéről. „Sajnos azonban az angolok nem jönnek vissza" – teszi hozzá.

Szavazzon!

Ön nyaralna az újranyitott szállodában?