Rémisztő pillanatok: rátámadt az oroszlán az idomárjára

2017.05.10. 05:00

Hátborzongató jelenetnek lehettek szemtanúi azok a nézők, akik az észak-franciaországi Doullens városában jegyet váltottak a Buffalo Circus előadására. A hím oroszlán elkapta az idomárját, és ide-oda rángatta őt, amíg a cirkusz dolgozói valamilyen fehér permettel – talán egy tűzoltókészülékkel – el nem riasztották az állatot.

A nézőtéren rengeteg gyerek ült, és sikoltozott, a szülők pedig megpróbálták minél előbb kivinni őket a szabadba. A megtámadott idomárnak végül sikerült felállnia, és a nyakát fogva kimenekülnie a ketrecből. Helikopterrel vitték kórházba a közeli Amiens-be, ahol több órás műtétet hajtottak végre rajta. Súlyos fej-és toroksérülése ellenére felépül.

A gyerekek közül többek sokkot kaptak. Egyikük édesanyja a helyi sajtónak elmondta, hogy hatéves kislánya egész éjjel sírt – írja a Sun.

Az oroszlán sorsa még bizonytalan. A korábbi hírekkel szemben nem akarják elaltatni, a cirkusz dolgozói azonban nem akarnak többet együtt dolgozni vele.

A veszély mindig ott van

Nemrég egy egyiptomi cirkuszban történt hasonló eset előadás közben. Ott az idomárt szintén kórházba szállították, de néhány nappal később belehalt srüléseibe. Arról a támadásról az alábbi képre kattintva láthat videót.

Kattintson a képre a videóért!Forrás: Youtube/yamfkhay

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK