Egy feketerigó miatt törölték a British Airways járatát

British Airways Boeing 787 Dreamliner
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Törölték a British Airways Londonból New Yorkba tartó járatát, miután nem sikerült eltávolítani egy feketerigót a fedélzetről, amely az üléseket is letojta.
Vágólapra másolva!

– tájékoztatta a British Airways pilótája az utasokat a hajsza állásáról, amelynek során el akartak távolítani egy betolakodót a Londonból induló járatról. A rendbontó egy feketerigó volt, amely valahogy feljutott a fedélzetre, és sehogy sem sikerült elkapni.

Üldözéses jelenetek

Az egyik utas a Guardiannek elmondta, hogy a kapitány folyamatosan tájékoztatta őket a fejleményről, így képben voltak, mi történt a felszállásra készülő gépen. Így azt is megtudták, hogy a madár letojta a pilóták üléseit. „Amikor a repülő elérte a startpozícióját, a feketerigó a pilóta arcába repült, és elkezdett repdesni a pilótafülkében" – mondta a nő a lapnak.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/MercerMJ

Az üldözés akkor vált igazán izgalmassá, amikor a földi személyzet nyugtalan seregélyek hangját kezdte el bejátszani felvételről, hogy elijessze a madarat. Az akció azonban visszafelé sült el, mert

a rigó elbújt valahova, ahol nem találták, így a járatot törölni kellett.

Az utasokat későbbi járatokkal szállították el a célpontra.

A British Airways szóvivője igyekezett viccesen kommentálni az esetet: „Ha repülésről van szó, mi szakértők vagyunk, nem csoda hát, hogy ez a madár potyázni akart napi 12 New York-i járatunk egyikén. Ez alkalommal nem tudtuk kitessékeli, de egy rövid késés után azon voltunk, hogy nem tollas ügyfeleink a lehető leghamarabb eljussanak a Nagy Almába."