Forradalmi újítás a Ryanairnél

Ryanair repülőgép Boeing 737-800 B737
Vágólapra másolva!
Hamarosan akár Budapestről New Yorkba is foglalhatunk jegyet a honlapjukról.
Vágólapra másolva!

Bár manapság több fapados légitársaság is kínál már átszállási lehetőséget, a Ryanair eddig mereven elzárkózott ettől. Így nem kellett bajlódnia a poggyászok átrakásával a transzfer repülőtéren, és a járatok esetleges lekéséséért sem kellett felelősséget vállalnia.

Képünk illusztráció Forrás: Polesz Ábel

Az ír fapados légitársaság most szakított ezzel a gyakorlattal. A forradalminak számító újításról a főbb tudnivalókat a Mindenkiutazhat.hu utazási portál foglalta össze.

  • Most már nem csak A-ból B-be lehet a Ryanair honlapján jegyet venni, hanem A-ból B-n keresztül C-be is.
  • Jelenleg még tesztüzem zajlik, ezalatt csak Róma Fiumicino repülőtéren lehet átszállni. Mivel a Ryanair budapesti járata a Róma Ciampino repteret használja, ezért a Liszt Ferenc repülőtérről indulva még nem lehet igénybe venni a szolgáltatást. Hamarosan azonban a teljes Ryanair-hálózaton elérhető lesz az átszállásos utazás.
  • Elvben más légitársaságok járataira is át lehet majd szállni, azaz a Ryanair honlapján Amerikába és Ázsiába is lehet majd repjegyet venni.
  • Pár próbafoglalás után az látszik, hogy átszállva foglalva irányonként és személyenként 10-15 euróval drágább a repülőjegy, mint ha két külön repülőjegyet vennénk, a csomagdíj viszont simán összeadódik.
  • A csomag végigmegy, azaz nem kell felvenni és újra feladni. Másik előny, hogy ha az első járat késik, akkor is vállalja a légitársaság, hogy eljuttatja az utast a végső úti célra. Ha módosulna a menetrend, akkor elvben erre is biztosítékot nyújt az átszállós utazás foglalása.
  • A háttérrendszerben nem változott fundamentálisan az árazás, és egyelőre az sem látszik, hogy a menetrendet az átszállásra optimalizálnák.

Bővebb információkért és példákért érdemes elolvasni a Mindenkiutazhat.hu cikkét.