A plafonnak csapódtak az utasok, amikor a repülő zuhanni kezdett

KLM Boeing 747
Vágólapra másolva!
Nem volt bekapcsolva a figyelmeztető jelzés.
Vágólapra másolva!

A KLM Boeing 747-400 típusú gépe Amszterdamból Hongkongba tartott, és már csak 30-40 perc volt hátra a leszállásig. A repülő 8900 méter magasan járt, amikor komoly légörvénnyel találkozott. A néhány másodpercig tartó turbulencia a plafonhoz, majd a padlóhoz csapta azokat az utasokat, akik nem voltak bekötve.

Képünk illusztráció Forrás: Flicr/Nicky Boogaard

Hongkong felé ereszkedve a személyzet közölte a légi irányítókkal, hogy a fedélzeten sérültek vannak, és készenléti egységeket, valamint orvosokat kért a repülőhöz az érkezéskor. A gép rendben leszállt, összesen kilenc sérültet vizsgáltak meg a helyszínen, nyolcat közülük kórházba vittek – írja az Aviation Herald.

Nagy volt a riadalom

Az utasok arról számoltak be a South China Morning Postnak, hogy a fedélzeten pánik tört ki légörvény idején, nem sokkal a reggeli felszolgálása után. Sokan sikítottak, amikor gép szabadesésben zuhant, és volt, aki a plafonnak csapódott. Elmondták, hogy

a biztonsági övek becsatolására figyelmeztető jel nem volt bekapcsolva,

így többen a vécén tartózkodtak. A kapitány kijött a pilótafülkéből az incidens után, és mindenkit igyekezett megnyugtatni.