Turisták ezreit vonzzák a homokdűnék közt megbúvó tavak

2017.08.04. 05:00

Brazília északi partvidékén van egy ezer négyzetkilométeres terület, amelyet ilyentájt elözönlenek a turisták. A Lençóis Maranhenses Nemzeti Park fehér homokdűnéi már önmagukban is érdekesek, ám a hely ennél többet tartogat.

A nemzeti park úgy néz ki, mint egy sivatag, de évente 1200 milliméternyi eső hullik rá, így nem minősül annak – írja a Daily Mail. Januártól júniusig tart ott az esős évszak, amikor intenzív zivatarok töltik fel vízzel a dűnék völgyeit. Júliustól szeptemberig aztán, amikor az esők alábbhagynak, turisták ezrei látogatják meg a kék és zöld árnyalatban tündöklő tavacskákat. Az akár három méter mély és 300 méter hosszú tavak kristálytiszta vize 30 Celsius fokra is felmelegedhet, így úszni is lehet bennük.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!Forrás: AFP/robertharding/Marco Simoni/Marco Simoni

A két legnépszerűbb tó a Lagoa Bonita és a Lagoa Azul amelyek közel vannak a Barreirinhas nevű településhez. Az egyik legnagyobbnak és legszebbnek azonban a Lagoa da Gaivotát tartják. A parkba vezetővel lehet belépni, ami tanácsos is, mert könnyű eltévedni. Szeptember végére a tavak kiszáradnak, így a látogatók száma is megcsappan.

Kattintson a képre még több fotóért!Forrás: AFP/hemis.fr/SPANI Arnaud / hemis.fr/Spani Arnaud / Hemis.Fr

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK