Tíz napig Miss Bennetek és Mister Darcyk lehetünk

2017.09.14. 10:11

Jane Austen csak néhány évig élt Bath-ban, ráadásul nem is szerette a várost. Mégis itt gyűlnek össze minden év szeptemberében a rajongói, hogy tíznapos időutazáson vegyenek részt. A fürdőváros gyönyörű díszletei között főkötős, napernyős nők és fehér harisnyás, cilinderes férfiak vonulnak az utcán, megannyi Miss Bennet és Mr. Darcy – hol fiatalabb, hol korosabb kiadásban.

Más kérdés, hogy a Büszkeség és balítélet nem itt játszódik, Bath csak a Meggyőző érvek és A klastrom titka című regények színhelye. Ez persze cseppet sem zavarja a fesztivál szervezőit és résztvevőit, a Jane Austen Centre legkapósabb csecsebecséi minden bizonnyal a Mr. Darcy-figurák.

Forrás: AFP/Clive Dodd

A szeptember 8-tól 17-ig tartó fesztivál fő attrakciója egy nagyszabású maszkabál, amelyre már hónapokkal korábban elkelnek a borsos árú jegyek (száz font, azaz 34 000 forint fejenként), és amelyre természetesen csakis a régenskor divatjának megfelelő öltözékben lehet belépni.

Forrás: AFP/Clive Dodd

A programban találunk még számos tematikus sétát, tánckurzust, levélírás workshopot Jane Austen stílusában, felolvasásokat, sőt autentikus angol reggelit is. Aki szívesen részt venne az időutazáson – az írónő éppen kétszáz évvel ezelőtt halt meg fiatalon, az akkor még gyógyíthatatlan Addison-kórban –, ezen a honlapon informálódhat a részletekről.

Forrás: AFP/Clive Dodd

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK