Felépítik Velence mását Dubajban

floating Venice
Vágólapra másolva!
Naponta maximum háromezer turista befogadására lesz alkalmas, a vendégek hajóval, helikopterrel vagy hidroplánnal érkeznek majd a Szent Márk térre, ahonnan aztán eredeti velencei gondolákon juthatnak el a szállásukra, illetve a mini Velence különböző látványosságaihoz.
Vágólapra másolva!

Az úszó Velencének nevezett projektet a Dubaj partjainál mesterségesen létrehozott Világ-szigetekre tervezte az osztrák Kleindienst építésziroda. A kis Velence három szigeten épül majd fel, plusz lesz egy víz alatti „városrésze” is.

Forrás: Kleindienst Group

A Kleindienst Group közleménye szerint a projekt 2018 elején indul, és 2020-ra valósul meg. Legalább száz évig garantáltan működőképes lesz, és

hamisítatlan velencei hangulatot áraszt majd a Közel-Keleten.

Mindez két és fél milliárd dirhamba, azaz 680 millió dollárba kerül.

Forrás: Kleindienst Group

A víz alatti szállodai szobákból csodás kilátás nyílik majd a korallszirtekre, de az új Velence 12 étterméből három szintén a víz alatt működik majd, sőt itt nyitják meg a világ első víz alatti wellnesshoteljét is.

Forrás: Kleindienst Group

Az úszó Velence egész éven át kulturális és művészeti fesztiválokkal várja a vendégeket. Természetesen lesz hagyományos velencei karnevál, velencei biennále és Redentore ünnep égőkkel, lampionokkal díszített hajókkal és látványos tűzijátékkal.

Forrás: Kleindienst Group