Szikrázott a Wizz Air gépének hajtóműve

Wizz Air Airbus A321ceo
Vágólapra másolva!
A kapitány megszakította a nekifutást.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air Airbus A321-200 típusú gépe Bukarest Otopeni repülőteréről indult volna a dániai Billundra, ám az induláskor elromlott a jobb oldali hajtómű.

A kapitány ezért alacsony, körülbelül 80 km/h-s sebességnél megszakította a nekifutást.

A repülőgép biztonságosan lelassult, elhagyta a futópályát, és egy csatlakozó gurulóúton várt, amíg a készenléti szolgálat átvizsgálta a gépet.

Képünk illusztráció Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád

Az utasok arról számoltak be, hogy a repülő jobb oldali hajtóműve szikrákat bocsátott ki - írja az Aviation Herald. Az incidens miatt a bukaresti repülőtér futópályáját 15 percre lezárták.

A Wizz Air az alábbi tájékoztatást adta az esettel kapcsolatban:

"2017. szeptember 17-én a Wizz Air 3211 számú, Bukarest Otopeni repülőtérről Billundra tartó járatának felszállását a személyzet alacsony sebességnél műszaki hiba miatt megszakította és visszatért a parkolóhelyre. A szükséges átvizsgálás hosszát és a személyzet szolgálati idejét figyelembe véve a Wizz Air úgy döntött, hogy törli a W6 3211 számú, illetve a W6 2312 számú, Billund-Otopeni járatát.

A Wizz Air az érintett utasok elnézését kéri az okozott kényelmetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra."

A Wizz Air közleménye szerint az utasok beszámolója pontatlan, és nem volt szikrázás a hajtóműben.